Imatge d'arxiu d'una residència d'ancians
L'Ascad promourà una ILP per protegir els ancians dependents.
Barcelona

Més de 8.000 professionals sense títol poden optar a ser reconeguts oficialment amb l'"Acredita't"

Un màxim d'unes 8.100 persones podran accedir fins al proper 17 de novembre a la selecció del programa "Acredita't". Es tracta d'una iniciativa a través de la qual professionals que no tenen cap títol rebran el reconeixement oficial de la seva experiència laboral.

Actualitzat
El reconeixement tindrà forma de certificat de professionalitat, un títol de formació professional o totes dues coses i facilita, d'aquesta manera, la seva integració laboral, la promoció professional i el reconeixement social, segons fonts del matex programa. Per obtenir-lo caldrà participar com a mínim en cinc sessions en què els candidats hauran de demostrar el seu bagatge professional.

Gràcies al programa "Acredita't" es podrà aconseguir una acreditació oficial. I és que moltes persones han adquirit les seves competències professionals al mateix lloc de treball, a través de la pràctica, l'experiència professional i vies no formals de formació.

La major part de les acreditacions es donaran a treballadors del sector de la dependència però també n'hi ha per als de l'educació infantil, el trasllat sanitari, l'hostaleria i l'automoció.

En aquesta convocatòria poden participar-hi persones de més de 20 anys i el nombre màxim de persones que s'admetran és de 8.118. El termini per presentar les sol·licituds per rebre aquestes acreditacions s'acaba el dijous 17 de novembre.

En definitiva, aquest procediment permet demostrar que la persona que està capacitada per desenvolupar una activitat professional en la qual ja té experiència pugui aconseguir una acreditació oficial.
Anar al contingut