Karma Peiró

Més de 8.000 notícies dels lectors al 2008

Aquest 2008, El Meu 3cat24 ha recollit milers de notícies dels usuaris del 3cat24 en format text, foto, vídeo i àudio. Per això i, com a especial Cap d'Any, us oferim un resum del més visitat on tots vosaltres heu estat la font d'informació.

Actualitzat
La informació ja no arriba únicament des del mitjà cap als ciutadans sinó que també el procés passa a l'inrevés. És a dir: els mateixos lectors es converteixen en informadors.

Ara fa exactament un any que el 3cat24 va posar en marxa l'espai de participació El Meu 3cat24, un lloc on tothom pot enviar les seves notícies, denúncies, anuncis d'actuacions o esdeveniments populars, queixes, etc. en format de vídeo, foto, àudio i text. Moltes d'aquestes informacions han servit, al llarg de l'any, per complementar notícies publicades a la portada del 3cat2. La visió dels lectors, que en ocasions havien viscut en primera persona els fets, han proporcionat nous punts de vista.

El Meu3cat24 ha recollit, durant el 2008, 7.500 fotos, 385 vídeos, 360 textos i 48 àudios. Sumen un total de 8.293 informacions procedents dels lectors!!! La xifra és espectacular, de notícia.

Per celebrar-ho, hem creat el concurs La foto de l'any, que permet votar la millor imatge del 2008, entre les 30 més vistes fins al 15 de desembre. L'autor de la foto més votada guanyarà una càmera digital.

El 2008 dels lectors

Ara us fem un resum dels temes que més interès han suscitat durant l'any que estem a punt de deixar.

Hem sabut del semàfor que no funciona, des de fa més de set anys, a Cabrils i que posa en perill l'entrada i sortida de centenars d'estudiants d'aquesta població. La notícia ens la va enviar en Paco Riviere en vídeo.

Amb Barcinonews ens hem assabentat de la quantitat d'armaris elèctrics i fanals que no funcionen al centre de Barcelona. També de les motos que es cremen al mig d'un carrer o de les bicicletes del Bicing abandonades. Finalment, aquest lector ha estat en més de 20 manifestacions i protestes ciutadanes i ens ha enviat en vídeo o foto la informació gairebé unes hores després d'haver-se produït.

La denúncia en text de Jorge Rodríguez sobre l'abús del servei Bicing i de les constants queixes que acumula ha tingut rècord de visites (2.359).

En Joan va enviar el 21 de setembre la imatge d'una fuita d'aigua al carrer Viladomat de Barcelona. "Hi havia un tros de vorera aixecat i tota l'aigua de les canonades sortint", va explicar en el seu moment.

També les imatges en vídeo de l'incendi d'un cotxe a la Gran Via enviades per Xavi, o la denúncia d'Albert Ramírez sobre les depuradores desbordades a Mont-Roig van ser molt visitades. "Les depuradores antigues construïdes per donar servei a la urbanització Costa Zèfir estan saturades a l'estiu i aboquen directament les aigües residuals als barrancs protegits que acaben en el conegut espai natural de l'estany Salat. El resultat és un paratge malmès amb pudors i severes plagues de mosquits que causen greus molèsties als veïns."

Un altre cas, el dels pisos de Pallejà, el vam seguir amb interès gràcies a la informació d'una lectora que volia mantenir l'anonimat. "Des de l'octubre del 2007 estem esperant que ens entreguin els pisos de protecció oficial en lloguer als quals ens vam apuntar el maig del mateix any. Els pisos estan acabats, però no ens en donen les claus, ni cap explicació", relatava amoïnada. El cas és que molts d'aquests joves estaven vivint provisionalment en cases d'amics o familiars a l'espera del seu habitatge. La lentitud de la Generalitat i la mala gestió de la promotora els va tenir durant mig any en una espera inquietant.

El Meu Temps: Pluges, arcs de Sant Martí...
....boires, nevades, llevantades, núvols, trons, rius desbordats, sequera, llamps, calamarsades, glaçades, etc. Tot aquests fenòmens meteorològics han estat material d'inspiració de centenars d'usuaris i han omplert la secció El Meu Temps d'imatges espectaculars i de gran qualitat.

Però cal destacar, entre el més vist, aquest arc de Sant Martí complet filmat en vídeo per Manu Pérez, les primeres neus del Pirineu el mes d'octubre enviades per Josep Ernest Gómez i els vídeos dels trons de Jannai i del riu Brugent (Alt Camp) que baixava ben carregat, de MOFA.

I no podem oblidar-nos de l'espectacular col·lecció de bolets que tenim procedents dels Països Catalans i agafats pels boletaires més experts de totes les regions. Més d'un centenars de fotos dedicades a satisfer aquesta gran afició.

Encara no has participat en El Meu 3cat24? Què esperes?

Després d'aquest brevíssim resum... Només ens queda felicitar totes i tots els usuaris del 3cat24 i animar-los a fer més ús encara el 2009 d'aquest espai de participació que és d'ells.

Per a qualsevol dubte en l'enviament de continguts es pot consultar la pàgina d'instruccions o posar-se en contacte per correu electrònic a  elmeu3cat24@tv3.cat

Anar al contingut