Futbol

Més de 70 morts i un centenar de ferits després d'un partit de futbol a Egipte

El govern egipci ha elevat a 74 els morts en els disturbis després d'un partit de futbol, aquest dimecres, a la ciutat egípcia de Port Saïd. Una de les víctimes és un policia. Unes 248 persones han resultat ferides de diversa consideració. Els enfrontaments s'han produït entre els seguidors de l'equip local, l'Al-Masri, i el de la capital, Al-Ahli. L'Al-Masri acabava de guanyar per 3 a 1 i els seus seguidors han saltat a la gespa per celebrar-ho. Els aficionats de l'Al-Ahli han reaccionat amb violència i, segons fonts de la policia local, haurien calat foc a l'estadi.

Actualitzat
La majoria de morts són per fractures causades en l'enfrontament o per haver saltat al buit des de les grades. La junta militar egípcia ha enviat dos helicòpters a l'estadi per evacuar l'expedició de l'Al-Ahli.

El ministre de l'Interior egipci, Mohamed Ibrahin, ha explicat que prop d'una cinquantena de persones han estat detingudes. En el moment dels incidents, a l'estadi hi havia 13.000 persones i 20 brigades de la policia per controlar la seguretat. El ministre ha assegurat que malgrat "els preparatius abans del partit, va produir-se una escalada de violència gairebé intencionada per part del públic".

Els seguidors de l'Al-Ahli, coneguts com els "diables vermells", tenen fama de ser molt violents i s'han enfrontat amb freqüència a la policia egípcia, també a les protestes que en els últims mesos s'han repetit als voltants de la plaça Tahrir de El Caire. El govern acusa alguns dels assistents al partit de cometre "agressions injustificades i crear un estat de caos".

L'enfrontament a Port Saïd s'han estès a d'altres estadis del país. S'han produït també disturbis entre els seguidors del Zamalek i del Ismaily, fets que han obligar a suspendre el partit al final de la primera part.

El president del Congrés egipci, Saad al Katani, ha convocat una reunió d'urgència aquest dijous. El Partit Llibertat i Justícia, el braç polític dels Germans Musulmans, ha acusat els partidaris de l'antic règim de Hosni Mubarak dels disturbis. Segons informa la televisió estatal egípcia, la Fiscalia ha ordenat l'obertura d'una investigació.

La primera divisió egípcia, suspesa


La Federació Egípcia de Futbol ha decidit suspendre el campionat de primera divisió per un període indefinit. El president de la Federació, Samir Zaher, ha anunciat en declaracions a una cadena de televisió, l'obertura "d'una investigació urgent dels esdeveniments, per mostrar la veritat al públic".

Consternació al món del futbol

Després de conèixer la tragèdia el president de la FIFA, Joseph Blatter, ha afirmat que "avui és un dia negre per al futbol". "Els meus pensaments estan al costat de les famílies d'aquells que han perdut la vida. És una situació catastròfica i inimaginable que no hauria d'haver passat", ha afegit Blatter.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut