Hi ha unes 6.000 persones en espera d'un trasplantament a Espanya.
Hi ha unes 6.000 persones en espera d'un trasplantament a Espanya.
Barcelona

Més de 70 ciutadans arreu de l'Estat segueixen l'exemple del primer "bon samarità" i ofereixen altruistament els seus òrgans

Més de 70 ciutadans d'arreu de l'Estat Espanyol s'han ofert com a donants d'òrgans acollint-se a la figura de l'anomenat bon samarità. Es tracta d'un donant voluntari que ofereix algun dels seus òrgans a un receptor anònim que necessita amb urgència la donació.

Actualitzat
Una setantena de voluntaris han seguit l'exemple del primer bon samarità que abans d'aquest estiu va permetre el primer trasplantament de ronyó gràcies a la posada en marxa d'aquest tipus de donant.

Tot i que compta amb més de setanta ofertes, de moment el president l'Organització Estatal de Trasplantaments, Rafael Matesanz, ha assegurat que s'està a punt de donar llum verda als tres primers trasplantaments d'aquests nous bons samaritans.

Gràcies a l'acció d'aquests nous voluntaris es poden posar en marxa noves cadenes de donacions. Només en l'últim trimestre 26 parelles de donant i receptor s'han incorporat a aquestes cadenes.

Des de començament d'any el nombre de trasplantaments ha crescut a Espanya un 8% respecte al mateix període de l'any anterior. Andalusia i Catalunya són les comunitats amb més trasplantaments.
Anar al contingut