Una dona cuina amb aigua embotellada perquè no té aigua potable a casa.
L'aigua que van rebre gairebé 29.000 famílies tenia un excés d'un compost potencialment cancerigen.
Barcelona

Més de 64.000 domicilis de Catalunya van rebre aigua no potable el 2009

El programa de vigilància de la qualitat de l'aigua de l'Agència de Protecció de la Salut, al qual ha tingut accés el diari El Punt-Avui, conclou que més de 64.000 domicilis de Catalunya van rebre aigua no potable el 2009. L'aigua que van rebre gairebé 29.000 famílies tenia un excés de trihalometans, un compost potencialment cancerígen que es forma en el procés de potabilització de l'aigua amb clor.

Actualitzat
En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" en un col·loqui juntament amb Joaquim Elcacho, periodista redactor de ciència i medi ambient, i Irene Corbella, cap de l'àrea de Salut Ambiental de l'Agència de Protecció de la Salut, el gerent del Consorci de Gestió Integral d'Aigües de Catalunya, Joan Gaia, ha assegurat, però, que no hi ha risc per a la salut.




El programa de vigilància de la qualitat de l'aigua també va detectar nivells superiors als permesos de fluor en 17.000 domicilis i de nitrats en 15.000. Els nitrats s'associen habitualment a la contaminació per purins de les aigües subterrànies.

Finalment, en l'aigua de 8.900 domicilis s'hi van trobar nivells d'arsènic superiors als permesos.
Anar al contingut