Llits habilitats a l'església de Santa Anna per acollir persones sensesostre
Barcelona

Més de 60 sensesostre omplen l'església de Santa Anna per refugiar-se del fred

En tres dies, s'hi ha triplicat l'assistència de persones que dormen al carrer i que busquen aixoplugar-se del fred

RedaccióActualitzat

L'església de Santa Anna de Barcelona, que des de dilluns dia 16 obre de nit per acollir persones sense llar que dormen al carrer, ha hagut d'habilitar els bancs com a llits per instal·lar les 63 persones que aquesta passada nit hi han acudit per buscar refugi.

L'església, que va decidir obrir de nit davant l'onada de fred, havia instal·lat inicialment 12 llits de campanya a la sala capitular. Dimarts va donar refugi a 12 persones, dimecres ja en van ser 27 i la nit de dijous es va arribar als 63 ocupants, alguns amb gossos.

La parròquia ha decidit prorrogar tot l'hivern la iniciativa. Per això, fa una crida per disposar de més voluntaris per atendre les persones sensesostre i avisa que es necessiten matalassos, mantes, estoretes, sacs de dormir, brics de caldo, llet, i pa i embotits per fer entrepans.

 


L'assistència de persones sensesostre, que prefereixen dormir a l'església que als albergs municipals habilitats, ha desbordat les previsions de la parròquia. La de Santa Anna és la primera de la ciutat de Barcelona que segueix les directrius del papa Francesc i instal·la un dormitori de campanya a la seva sala de culte per a persones sense llar.

941 sensesostre a Barcelona

El director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, ha assenyalat que l'èxit d'aquesta iniciativa demostra "que cal ampliar els recursos per a persones sense llar" i que calen albergs més pròxims al centre, que és on viuen més sensesostre. Busquets ha informat que només un 15% de les 941 persones que normalment dormen al carrer a Barcelona han estat allotjades aquesta tercera nit de fred.

El rector de l'església de Santa Anna, Peio Sánchez, ha dit que, fins ara, compta amb l'ajut d'uns 60 voluntaris que col·laboren per torns per cobrir l'assistència a la gent sense llar les 24 hores del dia, però que necessiten més mans. L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, ha aplaudit la iniciativa d'oferir l'aixopluc de l'Església als sensesostre.

Anar al contingut