L'exministra Ana Mato té dret a 19 mesos d'indemnització (Reuters)
L'exministra Ana Mato té dret a 19 mesos d'indemnització (Reuters)
Madrid

Més de 60 exdiputats demanen al Congrés la paga de 2.800 euros mensuals perquè no troben feina

Entre els beneficiaris de l'ajuda hi ha la popular Ana Mato i el socialista Eduardo Madina

RedaccióActualitzat

Seixanta-quatre exdiputats han demanat al Congrés cobrar la indemnització que els pertoca perquè no han trobat feina ni cap altra via d'ingressos. Hi ha parlamentaris de diversos partits. La majoria, 41, són del PP, entre ells l'exministra de Sanitat Ana Mato, que té dret a 19 mesos de paga a raó de 2.813 euros cadascuna.

Del PSOE, n'hi ha 16 que han demanat la paga, que es deixa de percebre en el moment de tenir altres ingressos. És el cas de la socialista Trinidad Jiménez, que la va cobrar un mes però hi va renunciar a finals de febrer, quan va entrar a treballar a Telefónica. Eduardo Madina, per la seva part, en podrà disposar durant 12 mesos, igual que l'exportaveu d'IU José Luis Centella.

Entre els exdiputats catalans que apareixen a la llista hi ha Montserrat Surroca i Antoni Picó, de CiU,  i les socialistes Teresa Cunillera, Esperança Esteve i Lourdes Muñoz.

La durada màxima d'aquesta ajuda són 24 mensualitats, i el límit es calcula en funció dels anys que la persona hagi estat a les Corts.

 

Anar al contingut