Madrid

Més de 60 centres de reproducció assistida d'arreu de l'Estat analitzen el semen dels joves d'entre 18 i 25 anys per estudiar-ne la qualitat

Un dels factors que porten a l'esterilitat que afecta un 20% de les parelles en edat reproductiva a l'estat espanyol és la qualitat del semen dels homes. Diferents factors, com la contaminació, l'estrès i els hàbits de vida poc saludables poden suposar un deteriorament important de l'esperma. Per analitzar amb més deteniment les causes de la infertilitat masculina, 62 centres de reproducció assistida de tot l'Estat han posat en marxa el primer estudi del semen en joves espanyols entre 18 i 25 anys. Ofereixen una anàlisi gratuïta i confidencial a canvi de la mostra, que els permetrà comprovar diferències segons les zones o els hàbits.

Actualitzat

Als laboratoris de seminologia, cada dia entren mostres de semen per analitzar. Els especialistes han comprovat que hi ha diferències segons la zona geogràfica en la concentració d'espermatozoides en el semen humà. Al nord d'Europa, n'hi sol haver un nombre inferior. Tot plegat pot ser degut a aspectes com l'ambient, però encara no se n'ha pogut fer la comprovació. De moment, amb els estudis fets a l'estat espanyol, i encara que es parli de la disminució de la qualitat de l'esperma, la mitjana per mil·lilitre i la seva mobilitat i qualitat estan per sobre dels mínims que garanteixen la fertilitat.

A partir d'ara, i fins al 31 de juliol, 62 centres de reproducció assistida de tot Espanya han posat en marxa el primer estudi del semen en joves espanyols. Ofereixen una anàlisi gratuïta i confidencial a canvi de la mostra, que els permetrà comprovar diferències segons les zones o els hàbits o qüestions genètiques i desestimar, d'aquesta manera, mites que afecten la fertilitat masculina, com la roba ajustada, la calor o el consum de certes substàncies. Així ho ha explicat la directora de la investigació i cap de Reproducció Assistida de l'Institut Marquès, Marisa López-Teijón. Un estudi que també compta amb la col·laboració de l'Associació de Centres Privats de Reproducció Assistida i l'Associació Espanyola d'Andrologia.

Segons López-Teijón, la principal causa perquè set de cada deu parelles que busquen ajuda en un centre de reproducció assistida no quedi embarassada rau en la qualitat del semen.

Sota el lema "Avui no te'l posis i analitza gratis el teu semen", els organitzadors de l'estudi esperen atraure un bon nombre de joves perquè es facin les proves. En concret, es necessiten 71 joves per cada província. Només s'han de complir dues condicions: tenir entre 18 i 25 anys i que la seva mare visqués l'embaràs a Espanya, per poder participar-hi, a banda d'omplir el formulari d'inscripció www.hoynotelopongas.com.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut