Barcelona

Més de 55 parelles homosexuals ja han obtingut el certificat per iniciar el procés d'adopció o acollida a Catalunya

Més de 55 parelles homosexuals ja han obtingut el certificat d'idoneïtat per iniciar un procés d'adopció o acollida a Catalunya, quan es compleixen dos anys de l'aprovació de la reforma legislativa que permet l'adopció per part de parelles de gais o lesbianes. Tres d'aquestes parelles ja tenen assignat el nen.

Actualitzat
Des de l'aprovació de la reforma legislativa, impulsada pel govern tripartit de la Generalitat i que va entrar en vigor el 16 d'abril del 2005, un total de 41 parelles gais i 11 de lesbianes han sol·licitat adoptar -en la gran majoria dels casos- o obtenir un nen en acollida a l'Institut Català de l'Adopció i Acollida (ICAA) de la Conselleria d'Acció Social i Ciutadania.

Fins ara, tres parelles homosexuals han finalitzat el procés i tenen ja el nen a casa. La primera d'aquestes va ser una parella de Barcelona. En els altres dos casos es tracta de nens en acollida.

225 nens esperen família

Es calcula que a Catalunya hi ha 225 nens que compten amb la resolució declarativa per ser acollits per part d'un nucli familiar a Catalunya.

Pel que fa als nens que poden ser adoptats, n'hi ha vuit amb necessitats especials, vuit en procés de tramitació del procés d'adopció i set pendents d'iniciar el procés a causa de la seva situació jurídica.

El 2006, l'ICAA va fer el procés d'adopció per a 128 nens catalans.
Anar al contingut