Benet XVI amb els nens del cor fa onze anys (Reuters)
Benet XVI amb els nens del cor fa onze anys (Reuters)
Ratisbona

Més de 500 nens del cor catòlic de Ratisbona van ser víctimes d'abusos

Un informe de la mateixa església eleva de 200 a almenys 547 els nens que van ser víctimes de maltractaments i violacions entre el 1945 i els anys 90

RedaccióActualitzat

Almenys 547 nens del cor catòlic alemany de la catedral de Ratisbona van ser víctimes d'abusos, maltractaments i violacions. Ho destapa una nova investigació encarregada per la mateixa església, que eleva la xifra de víctimes. Fins ara es parlava de més de 200 menors. Els abusos els haurien comès sacerdots i professors de la institució catòlica entre el 1945 i principis dels anys 90.

Aquest document va investigar un escàndol que va arribar a esquitxar el germà del papa Benet XVI, Georg Ratzinger, que va dirigir el cor durant 30 anys, entre el 1964 i el 1994.

L'advocat Ulrich Weber, un dels responsables de l'informe, ha explicat que la violència la van patir estudiants de tercer i quart de primària dels membres de la coral coneguts com a "Regensburger Domspatzen" ("Els Pardals de la catedral de Ratisbona). El lletrat explica que "els afectats descriuen els seus anys escolars com una presó, un infern o un camp de concentració". "Molts es refereixen a aquesta etapa com la pitjor de la seva vida", assenyala l'advocat, que afegeix que va ser una època marcada per "la por, la violència, l'abandó i la solitud". Les víctimes dels abusos seran indemnitzats amb 20.000 euros.

Quan es van revelar aquests casos de maltractaments, el germà de Benet XVI es va expressar d'aquesta manera en una entrevista a la premsa alemanya fa set anys:

"Si hagués conegut els excessos de violència que hi havia, hauria fet alguna cosa (...) Demano perdó a les víctimes. Al principi, jo també donava bufetades, però sempre tenia mala consciència"

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut