Rio de Janeiro

Més de 500 morts per les pluges torrencials i esllavissades al Brasil

Les fortes pluges que castiguen el Brasil i les esllavissades que provoquen ja han deixat ja més de 500 morts a l'estat de Rio de Janeiro, segons l'últim balanç. Els equips de rescat treballen per intentar trobar els desapareguts, que es compten per desenes, i el balanç de víctimes podria incrementar-se. La situació és crítica, segons les autoritats. Els aiguats han fet desaparèixer sota el fang barris sencers. El govern brasiler activa ajuts per als 45.000 damnificats pels aiguats.

Actualitzat
La ciutat més afectada és Teresópolis, a 91 quilòmetres de Rio de Janeiro, tot i que les pluges també estan causant estralls a Nova Friburgo, Petrópolis i Itaipava. A més, les pluges han provocat que moltes zones quedin incomunicades i milers de persones estan sense llum, telèfon ni aigua potable.

La presidenta brasilera, Dilma Rouseff, ha qualificat de dramàtica la situació a l'estat de Rio de Janeiro després de sobrevolar-ne la zona més afectada i ha prioritzat el rescat i l'atenció sanitària dels damnificats. L'executiu ha destinat 352 milions d'euros a atendre l'emergència i en destinarà molts més al sanejament. La premsa ha obert el debat sobre la falta de previsió que ha desembocat en la tragèdia pels pitjors aiguats des de 1967.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut