Més de 5.500 músics celebren els 25 anys de les escoles de música catalanes

RedaccióActualitzat

L'Associació Catalana d'Escoles de Música ha posat punt final aquest diumenge als actes de celebració del seu 25è aniversari amb un concert multitudinari a la gespa del camp de l'Espanyol.

 

 

Ha estat un dels concerts més multitudinaris que s'han fet mai al país. L'Associació Catalana d'Escoles de Música, l'ACEM, que agrupa les escoles de música municipals, artífexs, aquests últims vint-i-cinc anys, del descobriment de músics entre milers de nens i joves a qui han despertat l'afició per la cultura.

 

 

Més de 5.500 músics d'entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de música de tot Catalunya han estat els protagonistes d'una actuació que ha comptat amb els presidents de la Generalitat, Quim Torra, i del Parlament, Roger Torrent, com a espectadors. Tots dos han coincidit a destacar la importància de la música i la cultura pel desenvolupament del país.

L'escenari escollit per al concert multitudinari ha estat el RCDE Stadium de Cornellà-el Prat, i l'actuació ha comptat amb prop de 10.000 espectadors.


25 anys de l'Associació Catalana d'Escoles de Música

Un total de 5.500 músics de totes les disciplines, sota la batuta de Manel Camp. L'actuació ha comptat amb la participació d'un cor de 1.500 cantats; una formació de 1.200 músics de corda fregada; una banda amb 1.500 instruments de vent; al voltant de 740 guitarristes i baixistes; 300 percussionistes; i un grup de 100 ballarins.

 

 

A més, el concert també ha comptat amb una formació de 300 músics de cobla amb instruments tan variats com acordions, fiscorns, flabiols o timbals.

Per preparar el concert, milers de músics i centenars de ballarins han participat durant els últims mesos als vuit concerts que ha organitzat l'ACEM a diferents punts del territori com Lleida, Manresa, La Seu d'Urgell o Esparreguera.
 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut