Més de 400 immigrants rescatats a les costes espanyoles aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Més de 400 immigrants han arribat a bord d'una vintena de pateres a les costes espanyoles durant aquest cap de setmana, la majoria d'ells a Andalusia, encara que també a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i fins i tot a l'illa de Mallorca.

L'arribada més dramàtica ha passat aquest matí a Melilla, on la Guàrdia Civil ha recuperat el cadàver d'un subsaharià que surava al mar prop del dic sud de la ciutat, on han estat rescatats de l'aigua 17 immigrants, 16 homes i una dona.

Els immigrants han estat auxiliats per la Guàrdia Civil quan estaven a l'aigua, sense armilles salvavides llevat només de dos, tot i que alguns no saben nedar.

L'immigrant mort formava part d'un grup de 18 que va ser abandonat pel patró de l'embarcació quan s'aproximaven als límits costaners de Melilla.

Durant la matinada d'aquest diumenge, un total de 104 immigrants han estat rescatats per Salvament Marítim de sis pateres localitzades davant de les costes d'Almeria, segons ha informat Emergències 112 Andalusia.

En les tres primeres pateres, interceptades per l'embarcació Salvamar Spica al sud-est de Sabinal, a El Ejido, Almeria, hi anaven 73 persones d'origen magrebí, tres d'elles dones.

Dues pateres han estat localitzades per la Guardamar Polimnia amb 8 i 11 immigrants, respectivament, d'origen algerià, a unes 30 milles al sud-est de cap de Gata i, finalment, cap a les 07.00 hores la Policia Local ha trobat a la riba de Carboneras, Almeria, una sisena patera amb 12 immigrants, entre ells una nena de dos anys.

Aquest matí una vintena d'immigrants, 19 homes i una dona d'origen magrebí, que anaven en una patera per aigües de l'Estret han estat rescatats per una patrullera de la Guàrdia Civil i han estat traslladats al port de Barbate, Cadis.

També aquest diumenge, la Guàrdia Civil ha interceptat 21 estrangers que havien arribat al sud de Mallorca a bord de dues embarcacions que havien estat albirades pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior.

A les 4.45 hores el Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha interceptat la primera embarcació davant del cap de Ses Salines (Santanyí), amb 15 persones a bord, ha informat la delegació del govern a les Balears en un comunicat.

La segona embarcació ha tocat terra a la costa del municipi de Ses Salines. La Guàrdia Civil ha activat l'habitual dispositiu de recerca dels seus ocupants, a través del qual han interceptat 6 persones més.

Les últimes intervencions s'han produït aquesta tarda a prop del cap de Gata, Almeria, on 30 immigrants, entre ells dues dones i tres nens, han estat rescatats de dues pateres.

Arribada de pateres divendres i dissabte

En la jornada de dissabte, Salvament Marítim va rescatar 198 immigrants de nou pasteres a la costa d'Andalusia, en diferents punts de l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán.

L'embarcació en la qual anaven més immigrants, 55 persones, va ser localitzada al mar d'Alborán i traslladada al port de Màlaga.

Aquest cap de setmana també han arribat a Ceuta dues pateres: una divendres a la nit amb 17 immigrants, entre ells una dona embarassada, i  dissabte a la tarda una altra embarcació va deixar en una platja de Ceuta 10 subsaharians, amb una altra embarassada que ha estat evacuada a l'hospital.

Anar al contingut