Almenys 50 morts, la majoria nens, en un bombardeig al Iemen

L'atac, que ha deixat desenes de ferits, s'ha atribuït a la coalició sunnita que lidera l'Aràbia Saudita

Actualitzat

Almenys 29 nens han mort en un bombardeig a la província de Saada, a Iemen, segons la Creu Roja del país. En total, almenys una cinquantena de persones han perdut la vida. També hi ha desenes de ferits.

La Creu Roja iemenita ha dit que un dels objectius dels atacs ha estat un autobús que duia nens cap a un conegut mercat de la zona, i que moltes de les víctimes són menors de 10 anys:

 


L'atac s'ha atribuït a la coalició sunnita, liderada per l'Aràbia Saudita. La zona on s'ha produït el bombardeig està sota control de les milícies houthis, emparades per l'Iran.

El portaveu dels militars saudites, Turki al-Malki, ha dit en un comunicat que ha estat una "acció militar legítima":

"L'atac que ha tingut lloc avui a la província de Saada és una acció militar legítima contra els elements que van planejar i portar a terme l'atac contra civils ahir a la nit a la ciutat de Jizan."

Segons la coalició àrab, l'operació aèria tenia com a objectiu llançadores de míssils utilitzades en un atac a la ciutat de Jizan, a l'Aràbia Saudita, que va causar un mort i diversos ferits.

Dos infants són atesos a l'hospital després de bombardeig (Reuters)

 

El portaveu dels militars saudites ha afegit que el bombardeig "s'ha fet d'acord amb el dret internacional humanitari" i ha acusat les milícies houthis d'utilitzar els infants com a escuts humans.

El representant houthi Mohammed Abdul-Salam ha considerat que la coalició sunnita té un "clar desconeixement de la vida civil", ja que el bombardeig ha tingut lloc en un espai públic on s'acostuma a concentrar molta gent.

La guerra del Iemen s'ha cobrat més de 10.000 vides en els últims quatre anys i ha deixat més de dos milions de desplaçats. A més, al país moltes persones pateixen fam i es calcula que el 80% necessiten assistència humanitària, segons l'OMS.

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut