Calella de Palafrugell

Més de 40.000 persones vibren a la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell

És estiu i a Calella hi ha havaneres. La realitat és aquesta des de fa 42 edicions i aquest any no podria ser diferent. Un cop més, la platja del Port Bo s'ha omplert de gom a gom per veure quatre dels millors grups del panorama català. Enguany hi han tocat Port-Bo, Peix Fregit, Els Pirates i l'Empordanet, i la cantant Nina n'ha estat l'artista convidada. Es calcula que hi han assistit més de 40.000 persones, tot i que al Port Bo només n'hi caben 2.000. La resta han pogut seguir l'espectacle a través de pantalles gegants a les platges de la ciutat. Com és habitual, "La bella Lola" i "El meu avi" han posat el punt final a la vetllada.

Actualitzat

Que és estiu a Calella no només ho marca l'arribada de la calor sinó també la popular cantada d'havaneres. El tret de sortida de la vetllada l'ha donat, com és habitual, la formació Port Bo, que no s'ha perdut cap de les 42 edicions d'aquesta cita. L'han seguit Els Pirates i una de les novetats de la vetllada, la cantant i actriu Nina, que ha pujat a l'escenari per fer la seva particular interpretació d'algunes havaneres. Una actuació que ha seguit amb molt d'interès el públic, que aquest any estrenava grades, i també els que seguien l'espectacle des d'una barca al mar o remullant-se per fer passar la calor.

Uns 40.000 espectadors han gaudit de la tradicional cantada d'havaneres. Acompanyats del tradicional rom cremat i avançada la nit ha arribat el grup local Empordanet i, per acabar, els Peix Fregit, que igual que els Port-Bo van molt lligats a la festa. El moment estel·lar ha estat passada la mitjanit, quan tots els grups participants han interpretat les havaneres més esperades. Primer ha estat "la Bella Lola" i després "El meu avi", temes imprescindibles de la cantada. Mocador en mà i amb aplaudiments, el públic s'ha acomiadat de la festa fins l'estiu que ve.

Millores i retransmissió en directe

En aquesta 42a edició, l'Ajuntament ha millorat la seguretat i la comoditat amb una grada a la plaça del Port Bo, on abans hi havia cadires. A més, com ja és habitual, l'espectacle s'ha pogut seguir a través de les pantalles gegants de les platges del Canadell i el Port Pelegrí.

La cantada ha començat a dos quarts d'onze i s'ha retransmès en directe per Televisió de Catalunya.

Anar al contingut