Manila

Més de 40.000 evacuats a les Filipines davant la imminent erupció del volcà Mayon

Situació crítica a les Filipines davant l'erupció imminent del volcà Mayon. El govern ha ampliat el perímetre de seguretat, ja que el nivell d'alerta ha pujat i han estat evacuades més de 40.000 persones. A més, l'exèrcit filipí s'ha desplegat a la zona per evitar que els camperols desallotjats intentin tornar, ja que es troben en plena temporada de recol·lecció. En les últimes dotze hores, el volcà ja ha fet 450 erupcions. Feia tres anys que estava adormit, fins que a l'estiu va tornar a registrar activitat.

Actualitzat
Els especialistes creuen que el Mayon podria entrar en erupció en qualsevol moment de les pròximes dues setmanes, i que quan això passi expulsarà una columna de fum i cendra de deu quilòmetres d'altura. El pitjor risc, però, no és aquest, sinó les restes i la lava que s'acumulen a la falda del volcà.

Les autoritats han recordat que el 2006 l'última erupció del volcà no causar víctimes mortals, però sí que va deixar una gran acumulació de restes que després es van convertir en fum  per les pluges, un fang, que arrossegat per un tifó, va deixar sepultades 1.300 persones a la ciutat de Legazpi.
Anar al contingut