Més de 360.000 inscrits a la manifestació de la Diada

Creixen els suports a l'11S i al referèndum de l'1-O, segons les entitats sobiranistes

Actualitzat

Es prepara una Diada que tornarà a omplir els carrers de Barcelona. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha dit que ja hi ha inscrites 360.000 persones a la manifestació de l'11 de Setembre.

En la roda de premsa conjunta que Sànchez ha fet davant del Parlament, amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta de l'AMI (l'Associació de Municipis per la Independència), Neus Lloveras, han expressat els nombrosos suports de la ciutadania, no només de cara a la Diada de dilluns, sinó per a la celebració del referèndum l'1 d'octubre.

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, diu que l'objectiu no és només la llibertat de Catalunya, sinó la democràcia.

"El que hi ha en joc a Catalunya és la democràcia. I estem convençuts que, una vegada més, els carrers de Barcelona s'ompliran de tota la transversalitat, de tota la diversitat i de tota la riquesa que empelta el sobiranisme i tots els demòcrates de Catalunya."

L'11 de Setembre

El president de l'ANC ha dit que fins ara hi ha confirmats 1.800 autocars que portaran a Barcelona persones de totes les comarques catalanes. Després de l'aprovació de les anomenades lleis de desconnexió, Sànchez espera que el moment es reflecteixi en la participació a la Diada.

"Per tant, és el moment d'expressar la il·lusió. És el moment de tornar a recuperar la joia als carrers d'un horitzó que avui veiem més a prop que mai. El tenim a tocar.

El referèndum

Les entitats sobiranistes ANC, Òmnium i l'AMI han donat més dades de suport. Més de 23.000 catalans s'han inscrit ja al web referendum.cat. Al mateix temps, més de 660 Ajuntaments catalans han confirmat la disponibilitat dels col·legis electorals. Segons la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, més de 500 d'aquests Ajuntaments han firmat el decret de suport al referèndum.

"Aquest decret d'alcaldia, que és un pas més, és un decret de voluntat política en què expressen clarament la seva voluntat de participar en tot allò que calgui per fer possible aquest referèndum."

Els presidents de les entitats sobiranistes també han avançat que la caixa de solidaritat per als càrrecs polítics encausats ja ha recollit 800.000 euros.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O11SIndependència
Anar al contingut