La policia de costes italiana rescata una embarcació amb immigrants davant la costa de Líbia
La policia de costes italiana rescata una embarcació amb immigrants davant la costa de Líbia
Ginebra

Més de 322.000 refugiats i immigrants han arribat a Europa el 2015 després de travessar el Mediterrani

Grècia, amb més de 209.000 persones, és el país europeu que rep el volum més gran d'immigrants i refugiats

RedaccióActualitzat

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha xifrat en 322.914 el nombre d'immigrants i refugiats que han arribat fins a Europa des del mes de gener, després de travessar el Mediterrani per diferent rutes.

Grècia ha estat el país europeu que ha rebut el volum més gran d'immigrants i refugiats: 209.457 persones han arribat en els últims vuit mesos fins a les illes gregues. La segueixen Itàlia, que ha rebut 111.197 immigrants i refugiats, i Espanya, on han arribat 2.166 immigrants des del gener.

L'arribada d'immigrants i refugiats s'ha incrementat les últimes setmanes, especialment en el cas de Grècia i Itàlia. La xifra total de persones que han demanat asil en aquests 8 primers mesos de l'any ja se situa molt per sobre del global del 2014, quan 219.000 refugiats van travessar el Mediterrani.

L'Organització de les Nacions Unides ha alertat que més de 2.500 persones han mort el 2015 en l'intent d'arribar a les costes europees des d'Àfrica o el Pròxim Orient. Són dades de l'ACNUR, l'agència de l'ONU per als refugiats.

 

Anar al contingut