Ceuta

Més de 350 immigrants salten la tanca de Ceuta

Una dotzena de persones han hagut de ser traslladades a l'hospital universitari de la ciutat autònoma

RedaccióActualitzat

Unes 350 persones han aconseguit entrar a Ceuta saltant la tanca fronterera que la separa del Marroc. Segons ha informat la Creu Roja, en un primer moment han arribat al Centre Temporal d'Immigrants uns 300 immigrants subsaharians i després una cinquantena més. Una dotzena presentaven contusions i ferides, i els han traslladat a l'hospital universitari de la ciutat autònoma. Al ferit més greu l'han hagut d'intervenir d'una lesió a la mà. En aquesta imatge es poden veure alguns dels ferits.

La delegació del govern espanyol també ha informat que entre els ferits hi ha dos agents de la Guàrdia Civil, que tenen ferides al genoll i al canell.

El salt s'ha fet poc abans de les quatre de la matinada, i arriba només tres dies després de l'última entrada, que va tenir lloc divendres passat, quan van saltar la tanca de la frontera d'El Tarajal, a Ceuta, 498 persones. A banda de les més de 800 persones que hi han arribat els últims dies, el centre està completament desbordat, ja que actualment acull 1.400 immigrants i té capacitat per a 500.  

Drons per vigilar les tanques de Ceuta i Melilla

El secretari d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va apuntar aquest divendres passat que Interior s'estava plantejant, com més aviat millor, utilitzar drons o globus aerostàtics amb càmeres tèrmiques per evitar que es repetissin successos com els d'aquestes setmanes.

Tot això amb l'objectiu de millorar la vigilància del perímetre de les tanques de Ceuta i Melilla sense dependre tant del fet que el Marroc tingui efectius disponibles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut