Els immigrants a l'aigua i el vaixell del qual han caigut (MOAS)
Els immigrants a l'aigua i el vaixell del qual han caigut (MOAS)

Més de 30 morts en un nou naufragi a la ruta d'immigrants entre Líbia i Itàlia

Unes 200 persones han caigut d'una embarcació sobrecarregada i la majoria les ha rescatat un vaixell de salvament

RedaccióActualitzat

Almenys 31 persones han mort ofegades en el naufragi de l'embarcació amb la qual intentaven arribar a Itàlia. Ha passat a uns 50 quilòmetres de les costes occidentals de Líbia, quan el vaixell s'ha escorat cap a un costat i unes 200 persones han caigut a l'aigua, segons ha informat la guàrdia costanera italiana.

L'activista Chris Catrambone, fundador de l'ONG MOAS, especialitzada en aquest tipus de rescats, ho ha relatat al seu compte de Twitter. Després ha hagut de fer un relat més dur: el del rescat dels cossos dels ofegats. Cap a dos quarts de dues del migdia d'aquest dimecres la xifra de cadàvers trobats pujava a 31, molts d'ells nens:

 


 

 

El rescat l'ha fet el vaixell de MOAS, un pesquer de 40 metres d'eslora comprat al Canadà i que el 2013 van convertir en embarcació de rescat. Aquesta organització, establerta a Malta, també ha anat publicant a Twitter fotografies de les desenes de persones que eren a l'aigua. No es descarta que hi pugui haver més morts. A l'embarcació hi podien arribar a anar més de 700 persones, segons càlculs de l'ONG.

Diversos vaixells comercials s'han unit a les tasques de rescat, i també un helicòpter italià i una aeronau espanyola han ajudat en l'operació. Des que va quedar tancada l'anomenada Ruta dels Balcans i els migrants ja no intenten arribar a Europa per les illes gregues del mar Egeu, el camí des de Líbia fins a Itàlia s'ha convertit en el principal per creuar el Mediterrani. De tota manera, aquesta ruta porta anys sent utilitzada per molts immigrants i refugiats de manera continuada: l'any passat van arribar a Itàlia 180.000 persones a través d'ella.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut