Imatge d'arxiu d'Expedients dels matrimonis de conveniència localitzats per la policia espanyola. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu d'Expedients dels matrimonis de conveniència localitzats per la policia espanyola. (Foto: ACN)
Barcelona

Més de 30 detinguts a Barcelona per una trama que arranjava matrimonis de conveniència

La Policia Nacional ha detingut 32 persones a Barcelona en una operació contra una trama que arranjaven matrimonis de conveniència. Els ciutadans comunitaris implicats cobraven fins a 6.000 euros per casar-se amb una persona extracomunitària que volia obtenir el permís de residència familiar de la Unió Europea.

RedaccióActualitzat
En l'operació, s'han detingut vuit persones amb nacionalitat espanyola, un holandès i una vintena d'extracomunitaris. Tot i això, la investigació encara continua oberta i, per tant, no es descarten més detencions els propers dies.

Un home de nacionalitat guineana, que ara ha estat detingut, era qui s'encarregava de posar en contacte les dues parts, tot i que també funcionava molt el boca-orella i els anuncis a internet. Els ciutadans comunitaris, per la seva part, cobraven entre 3.000 i 6.000 euros.

La majoria dels enllaços es feien a través del registre d'unions de fet dels ajuntaments de l'àrea de Barcelona, que ara ja s'han començat a anul·lar.

Entre els extracomunitaris detinguts, hi ha ciutadans de Nigèria, el Senegal, Ghana, el Marroc i la República Dominicana, entre d'altres.

La majoria dels detinguts ja han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. Ara bé, perals extracomunitaris ja s'ha iniciat un expedient d'expulsió per la seva situació d'irregularitat a Espanya.

La trama es va destapar arran de les sospites de diversos ajuntaments. Els consistoris van constatar que hi havia parelles que es veien per primer cop en el moment de l'enllaç o que no parlaven el mateix idioma. En altres casos, hi havia persones implicades en altres irregularitats o es van detectar passaports o declaracions d'estat civil falsos. Fins i tot, hi ha una persona que es va casar diverses vegades.
Anar al contingut