Washington

Més de 250 mil persones sense electricitat a la costa est dels Estats Units a causa d'un fort temporal

Un temporal de vents forts i pluges intenses ha fet malbé cables de la línia elèctrica a la meitat superior de la costa oriental dels Estats Units i ha causat una apagada que ha afectat més de 250 mil persones. Els estats que més han rebut els efectes de la tempesta han estat els de Nova York, Maine, Massachusetts, Nova Jersey i Nou Hampshire, on un home ha mort ofegat per una riuada. A Florida, un tornado ha ferit dues persones. A l'altra costa del país, a Califòrnia, un incendi ha calcinat més de 9.000 hectàrees i hi han mort quatre bombers.

Actualitzat
Una ratxa de vent superior als 80 quilòmetres per hora va colpejar la ciutat de Nova York dissabte i gairebé un quart de milió de persones es van quedar sense el servei elèctric. Els problemes més greus van tenir lloc a Long Island, on unes 228.000 persones es van quedar sense subministrament al migdia de dissabte. A Nou Hampshire, un home va morir ofegat en ser arrossegat pel corrent quan el seu caiac va bolcar, han dit autoritats. En zones del centre i nord de l'estat de Nova Jersey, els vents van abatre arbres i cables d'electricitat. L'apagada subsegüent va afectar en un principi uns 6.000 clients, que s'havien reduït a 2.000 a la nit.

A l'estat de Maine hi va haver cops de vent de fins a 112 quilòmetres per hora que van deixar a les fosques unes 48.000 persones dissabte a la nit. Al centre i l'orient de l'estat de Massachusetts es van quedar a les fosques unes 30.000 llars. El Servei Meteorològic ha informat que avui hi haurà una alerta d'inundacions a la regió i ha advertit que els vents podrien tirar a terra altres trams de la línia elèctrica. A més, un tornado que ha assolat la ciutat costanera d'Apalachicola a Florida ha ferit dues persones, ha deixat centenars de llars sense electricitat i ha danyat 50 immobles.

Quatre morts a Califòrnia en un foc forestal

A l'altra banda del país, les autoritats continuaven treballant ahir per sufocar les flames d'un incendi en què han mort quatre bombers i ha deixat un cinquè en estat molt greu. El foc, que se sospita que ha estat provocat, ja ha calcinat almenys 9.600 hectàrees de les muntanyes de San Jacinto, a uns 150 quilòmetres de Los Angeles.
Anar al contingut