Melilla

Més de 200 subsaharians entren a Espanya després d'un nou assalt massiu a la tanca fronterera de Melilla

Els que han traspassat la frontera s'han dirigit amb càntics de victòria i cridant "Espanya, t'estimo!" al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants, que ja supera el doble de la seva capacitat després de cinc assalts des de principi d'any. Personal mèdic els ha atès de talls a mans i cames.

RedaccióActualitzat

La pressió migratòria continua a la frontera d'Espanya amb el Marroc. Un nombrós grup de subsaharians han protagonitzat a primera hora d'aquest divendres un nou assalt massiu a la tanca de Melilla, el segon aquesta setmana, a la zona pròxima a Beni Enzar. Fonts policials han confirmat que 214 persones han creuat la frontera, la majoria procedents del Camerun i Ghana.

Un cop en territori espanyol, els subsaharians s'han dirigit corrents al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) amb càntics de victòria i cridant "Espanya, t'estimo!", segons testimonis dels fets. Fins i tot han parat diversos vehicles que circulaven pel lloc per demanar-los indicacions. Un centre ja es troba per sobre del doble de la seva capacitat, amb 1.080 acollits abans d'aquesta nova arribada massiva.

Un cop allà, personal de la Creu Roja i del CETI els han atès de les ferides, majoritàriament talls a mans i peus provocats per les ganivetes que protegeixen la tanca, i els han donat esmorzar i roba abans de dirigir-los a la Prefectura Superior de la Policia, on se'ls incoa un expedient d'expulsió en virtut de la llei d'estrangeria.

En aquests casos, els països d'origen acostumen a negar-se a assumir el cost de la deportació i els immigrants es queden al CETI de Melilla o són enviats a d'altres emplaçaments de la Península, on comença el seu periple a Espanya com a immigrants sense papers.

Encoratjats

Els immigrants que esperen a les muntanyes marroquines pròximes als punts fronterers amb Espanya han multiplicat els intents d'arribar a la seva meta, especialment aquest últim mes, després de la tragèdia de Ceuta. Aquest és el tercer assalt a la tanca només en gairebé onze dies, el cinquè del 2014.

Aquesta tragèdia ha provocat una picabaralla entre el govern espanyol i Brussel·les. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va replicar aquest dijous la comissària europea Cecilia Malström que "ningú pot donar lliçons a Espanya" després de l'amenaça d'aquesta d'expedientar l'estat espanyol per possible infracció de les lleis europees.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut