Pla general d'un moment de la jornada tècnica de demostració de maquinària de la Fira de Sant Josep a la Fuliola, el 23 de març de 2017. (Horit…
Pla general d'un moment de la jornada tècnica de demostració de maquinària de la Fira de Sant Josep a la Fuliola, el 23 de març de 2017. (Horitzontal)

Més de 200 professionals en una jornada demostrativa que tanca el programa de la 145a Fira de Sant Josep de Mollerussa

Actualitzat

ACN La Fuliola.-Més de 200 professionals han participat aquest dijous al matí en la jornada de 'Demostració de maquinària en la recol·lecció de farratges' organitzada pel Departament d'Agricultura, la Cooperativa d'Ivars, l'IRTA i Fira de Mollerussa, i amb la qual es tanca el programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep. La jornada demostrativa de maquinària, que arribava enguany a la seva quarta edició, s'ha dedicat al sector dels farratges, amb la col·laboració de vuit firmes que han mostrat el funcionament de 27 màquines vinculades a la recol·lecció d'aquest cultiu. Així doncs, s'han vist segadores, condicionadores, rampills afileradors, empacadores, remolcs auto carregadors de farratge, agrupadors de paques, o màquines per desfer paques, entre d'altres.

La procedència dels professionals que s'han desplaçat fins a la finca on s'ha desenvolupat la jornada, al terme de la Fuliola (Urgell), ha estat molt diversa, amb inscrits d'arreu de Catalunya però també d'altres punts com l'Aragó. L'organització d'aquesta jornada s'emmarca en la línia plantejada des de fa uns anys per l'ens firal de programar activitats no només teòriques sinó també de demostració, amb l'objectiu de provar en camp les innovacions tècniques en maquinària agrícola, alhora que donar un pas més en l'oferta de certàmens firals no només expositius sinó també demostratius.La jornada d'aquest dijous s'inclou, alhora que tanca, el programa tècnic de la 145a Fira de Sant Josep celebrada el passat cap de setmana a Mollerussa. En total, i des del passat 23 de febrer que es va fer la primera sessió formativa, s'han realitzat 14 jornades amb una assistència global de l'ordre dels 1.700 professionals, una xifra positiva, segons l'organització, que suposa un increment d'un 15% respecte a la dada de l'any passat. Les jornades tècniques es van introduir a la Fira de Sant Josep l'any 1980 i esdevenen un dels principals eixos del certamen.

Anar al contingut