Una part del públic que ha acudit al minut de silenci davant de l'Ajuntament de Solsona. 4 d'agost de 2017. (Horitzontal)
Una part del públic que ha acudit al minut de silenci davant de l'Ajuntament de Solsona. 4 d'agost de 2017. (Horitzontal)

Més de 200 persones fan un minut de silenci a Solsona per lamentar la mort d'un menor a prop de la Cala Montjoi

ACN Solsona.-Més de 200 persones han fet un minut de silenci aquest divendres a les sis de la tarda davant de l'Ajuntament de Solsona per lamentar la tràgica mort d'un nen de 13 anys en precipitar-se accidentalment per un penya-segat a Roses, a prop de la Cala Montjoi. En el moment del tràgic succés, el menor estava fent una excursió amb l'Esplai Riallera de Solsona. La senyera de la façana consistorial també ha onejat a mitja asta en senyal de dol al llarg de tot el dia. Diversos joves que formen part de l'esplai han acudit al minut de silenci visiblement emocionats. L'alcalde accidental de la ciutat, Lluís-Xavier González, s'ha dirigit al públic per mostrar el condol a la família i amics del difunt, però també a tots els companys de l'esplai que estaven amb el nen en el moment del tràgic succés perquè "no tinguin cap sentiment de culpa per un accident que va ser fortuït".

Solsona està de dol després de la mort d'un menor de 13 anys aquest dijous que participava en un itinerari d'una setmana per la Costa Brava amb un grup d'esplai de la capital del Solsonès. El nen formava part d'un grup de 15 joves i va caure per un penya-segat de 30 metres d'alçada a la zona dels Romaguers, entre Cala Montjoi i la Punta de la Ferrera, a Roses (Alt Empordà). Més de dos centenars de solsonins, molts d'ells visiblement emocionats, s'han concentrat aquest divendres davant de l'Ajuntament de la ciutat per fer un minut de silenci en record al menor. Entre els concentrats hi havia diversos joves de l'Esplai Riallera, amb el qual el nen realitzava la ruta per la Costa Brava. Tot i que el nen no era de Solsona, estiuejava habitualment amb la seva família al nord de la comarca. Com ja va fer aquest dijous en un comunicat, l'alcalde accidental de Solsona, Lluís-Xavier González, s'ha dirigit als assistents per mostrar el condol per la "pèrdua irreversible" del nen i "donar escalf" als seus familiars i amics. D'altra banda, González també s'ha volgut posar al costat dels membres de l'Esplai Riallera de Solsona perquè "no tinguin cap sentiment de culpa per un accident que va ser fortuït amb un desenllaç fatal". L'alcalde accidental ha explicat que l'entitat estava molt arrelada a la ciutat i té prop de 50 anys d'experiència en l'educació en el lleure. "Molts dels que estem avui aquí hem crescut i ens hem educat gràcies a aquesta entitat o a d'altres relacionades amb l'educació en el lleure", ha expressat González, que ha afegit que "aquests monitors aporten a les nostres generacions no només esbarjo, lleure i plaer, sinó també una educació importantíssima pel devenir dels catalans del futur". Per això, el batlle accidental ha volgut animar l'esplai a continuar treballant "amb les futures generacions com ha fet els darrers 50 anys". Lluís-Xavier González, es va traslladar aquest dijous a Roses per fer costat a la resta del grup i les famílies. En declaracions als mitjans, l'alcalde accidental ha dit que "era important" en un dia com aquest "estar al costat de les famílies". L'Ajuntament de Solsona ha anunciat que proporcionarà acompanyament psicològic a infants i monitors i, diumenge al matí, els facilitarà el desplaçament en autobús al funeral del company traspassat, que tindrà lloc a Barcelona.

Anar al contingut