Barcelona

Més de 200 alcaldes del PSC donen suport a Ernest Maragall

Més de 200 alcaldes i regidors del PSC han fet pinya en suport al conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ha reclamat fermesa per tirar endavant la llei d'educació. Els alcaldes han presentat a la seu central del PSC un manifest en suport a la llei, en un moment en què els sindicats de l'ensenyament ja han anunciat una vaga a l'escola pública el pròxim 19 de març. D'altra banda, CiU creu que Montilla ha fet concessions a ICV perquè no doni suport a vaga.

Actualitzat
A l'acte hi han assistit alcaldes com Jordi Hereu (Barcelona), Núria Marín (l'Hospitalet de Llobregat) o Manuel Bustos (Sabadell), president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i s'han fet una fotografia de família en suport a Maragall. A l'acte, el més incisiu en les seves paraules ha estat Bustos, que ha assegurat que el PSC és "el partit del sentit comú, el partit del 'sí', que diu 'sí' a l'educació i al progrés, respecte als quals els altres estan instal·lats de forma democràtica en el 'no'".

De la seva banda, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha recordat, en al·lusió als sindicats d'ensenyament, que "cap part d'aquesta comunitat educativa, per molta implicació que tingui, pot arrogar-se en exclusiva la representació" de l'ensenyament a Catalunya.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha agraït el suport dels alcaldes socialistes i ha admès estar "impacient perquè aquest govern pugui aplicar aquesta llei amb tota la seva potència". "La societat no espera que fem lleis, sinó que aquestes serveixin per a alguna cosa", ha afegit. Davant les crítiques dels sindicats de l'ensenyament i el rebuig als seus plans per part d'Iniciativa, Maragall ha advocat per "navegar amb fermesa" per aprovar la LEC, en coherència amb el "caràcter transformador" del PSC i les necessitats de Catalunya.

CiU creu que Montilla ha fet concessions a ICV perquè no doni suport a vaga

La diputada de CiU Irene Rigau ha donat per fet que el president català, José Montilla, ha fet "concessions" a ICV perquè es desentengui de la vaga de professors del 19 de març, i ha dit que tem que això vagi en contra de la centralitat que CiU vol donar a la llei d'educació. En un comunicat, Rigau s'ha referit així al grup d'ICV-EUiA, que ahir va desautoritzar el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, després que aquest garantís el suport del seu grup a la vaga convocada pels sindicats de professors contra la política del conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Rigau ha denunciat en primer lloc que ICV ha demostrat amb aquest episodi que és "incapaç de governar", però també ha alertat que aquestes concessions de Montilla al seu soci poden "fer perillar les aportacions" de CiU a la llei d'educació, que busquen la "centralitat" de la llei.
Anar al contingut