Barcelona

Més de 200 ajuntaments catalans obren les portes i 350 fan algun tipus d'activitat per la Constitució

Recollim en un mapa interactiu els consistoris on els regidors han anat a treballar a l'ajuntament el dia de la Constitució

RedaccióActualitzat

El 6 de desembre, Dia de la Constitució, és dia laborable per a molts regidors catalans. Segons dades ofertes per l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI, més de 350 ajuntaments han organitzat algun tipus d'activitat.

En més de 200 d'aquests ajuntaments l'equip de govern ha obert les dependències municipals, i en una cinquantena més algun o alguns dels regidors de l'equip de govern han treballat. Finalment, hi ha un centenar més d'ajuntaments on els que els regidors independentistes, a l'oposició, també han anat a treballar, o ho han intentat, com és el cas de Mataró.

Després de la polèmica del 12 d'octubre, centrada sobretot a Badalona, la majoria d'aquests regidors treballen de portes endins. És el que passa a Badalona mateix. Membres del govern, com els regidors d'ERC i Guanyem Badalona, amb l'alcaldessa Dolors Sabater al capdavant, han anunciat que aniran a treballar al seu despatx.

D'altres sí que atenen el públic, com a Premià de Mar, Prats de Lluçanès o Viladrau, on fins i tot es pot participar en el procés per definir els pressupostos municipals.

A Celrà, un de la vintena de municipis on governa la CUP, l'equip de govern ha triat el 6 de desembre per canviar el nom de la plaça de la Constitució pel de plaça de Maria Mercè Marçal. L'acte compta amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Ara l'equip de govern s'ha reunit a les instal·lacions municipals.

A Girona, l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha protagonitzat un porta a porta per explicar els motius pels quals defensa la independència.

En aquest mapa interactiu es poden consultar els ajuntaments on els equips de govern han anat a treballar i han obert les dependències municipals:

 

 

En diversos municipis, els regidors dels partits sobiranistes treballen, però els ajuntaments no estan oberts, com és el cas de Barcelona, on el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha assegurat que va a treballar a títol individual. També és el cas de Salt o Lleida, entre d'altres. En el cas de la CUP, 386 càrrecs treballen el 6 de desembre, segons ha anunciat la formació anticapitalista.

Arreu del país se celebren actes solidaris seguint les recomanacions de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

A més de Forcadell, els consellers Oriol Junqueras i Dolors Bassa, tots dos d'ERC, treballen en actes públics aquest dimarts malgrat ser festiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut