Barça

Més de 20.000 persones s'han apropat al Camp Nou per acomiadar-se de Tito Vilanova

La sala de condolences del Camp Nou està oberta aquest diumenge de 9 del matí a 3 de la tarda

RedaccióActualitzat
  • ANÀLISI
  • Xavi Lemus
    Per Xavi Lemus

La mort de Tito Vilanova ha fet que aquest dissabte el Camp Nou presentés un aspecte molt diferent de l'habitual. Milers de persones s'hi han acostat i al voltant de l'estadi s'hi han format les típiques cues. No eren, però, esperes disteses o amb els nervis amb què molts culers viuen els minuts previs als partits. Traspuaven tristesa, emotivitat, ràbia i impotència.

La mort de l'exentrenador del Barça pel càncer que tenia des del 2011 ha commocionat el club, el seus seguidors i el món de l'esport en general. Les cues davant de la tribuna principal de l'estadi, transformada en un espai de condol i homenatge, s'han començat a formar a primera hora.

Els jugadors del primer equip i la directiva del Barça han obert, a les 9 del matí, la sala de condolences sense poder amagar l'emoció i el dol en l'adéu a Tito Vilanova. Aquest diumenge li retran un nou homenatge sobre la gespa del Madrigal. A més, el club estudia posar el seu nom al camp d'entrenament que té a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Una manera d'homenatjar la seva figura i d'agrair-li tot el que ha fet pel club.

Després d'ells, més de 20.000 persones de totes les edats, barcelonistes i d'altres equips, molts de l'Espanyol, han dipositat flors i samarretes dedicades a Tito Vilanova en l'espai habilitat. A l'interior, tothom pot firmar els llibres de condol abans de veure la imatge del Vilanova entrenador, protagonista essencial del millor Barça de la història i que també deixa una gran empremta com a persona. Una afició emocionada ha coincidit a veure en la figura de l'entrenador blaugrana un "exemple" a seguir.

La mort de Vilanova ha donat la volta al món, físicament i virtualment. L'han recordat esportistes, polítics, entre ells el president Artur Mas, i des de Cornellà-el Prat o al mateix Bernabéu. També el Bayern de Munic s'ha sumat als condols amb un minut de silenci. El dol també s'ha estès a les xarxes socials entre el barcelonisme i des de tots els punts del planeta.

La sala de condolences instal·lada al Camp Nou torna a estar oberta aquest diumenge de 9 del matí a 3 de la tarda.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut