Recollida de medicaments
Recollida de medicaments
Barcelona

Més de 20.000 fàrmacs recollits en la campanya Medicaments Solidaris

La campanya durarà tota la setmana que ve

RedaccióActualitzat

La campanya Medicaments Solidaris, organitzada pel Banc Farmacèutic, ha recollit, aquest dissabte, més de 20.000 fàrmacs que no necessiten recepta mèdica.

La idea d'aquesta iniciativa és que les persones en risc de pobresa i exclusió social assistides per entitats, com per exemple Càritas o la Creu Roja, puguin accedir als medicaments.

Molts d'aquests productes han sortit del sistema de finançament públic i s'han de pagar al 100%. Per tant, ha augmentat el cost al ciutadà, i qui ho pateix més són les persones desfavorides. La campanya durarà tota la setmana que ve.

La informació dels voluntaris a peu de carrer i, davant la farmàcia, ha donat resultats positius. Molta gent que aquest dissabte visitava la farmàcia no coneixia la campanya Medicaments Solidaris, però ha decidit comprar un fàrmac com a acte de solidaritat. Molts han pensat que era una manera diferent de fer un donatiu.

L'ONG Banc Farmacèutic pacta amb les organitzacions assistencials quins són els medicaments que necessiten durant l'any i, segons un criteri de proximitat entre la farmàcia i l'entitat, fa la llista de prioritats.

A Catalunya hi ha unes 450 farmàcies que participen en aquesta campanya. Part dels beneficis econòmics que representa la venda dels medicaments els dedicaran també a una finalitat social.

Anar al contingut