Budapest

Més de 20.000 evacuats per les inundacions al centre i l'est d'Europa

Rius com el Danubi han crescut fins a nivells que no s'havien vist en molts anys i Hongria es manté en alerta. A Alemanya, també es manté l'alerta, però ja han començat a quantificar els danys causats per les inundacions i es calcula que superaran els 6.000 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Més de 20.000 persones desplaçades és el balanç de les inundacions que estan afectant una bona part de l'Europa central i de l'est. Les aigües de rius com el Danubi han crescut fins a nivells que no s'havien vist en molts anys. Les inundacions a Hongria ja afecten milers de persones, que han hagut d'abandonar casa seva en 28 ciutats i pobles. Al seu pas per Budapest, el Danubi ja arriba als nou metres d'alçada i si el nivell puja una mica més, fins als 9,3, les autoritats ho consideraran realment perillós.

Aquestes inundacions són les més greus en més d'una dècada en aquesta regió. Han causat almenys 17 morts i es calculen danys per milers de milions d'euros. L'episodi podria superar la devastació causada per les inundacions del 2002.

A Alemanya es manté l'alerta, però ja han començat a quantificar els danys, que superen els 6.000 milions d'euros. A Magdeburg, a l'est del país, la crescuda del riu Elba ha trencat els dics de contenció i 36.000 persones han hagut de deixar casa seva. La crescuda a Magdeburg ha arribat a una altura rècord de 7,48 metres, cinc metres per sobre de les crescudes normals i superior a la registrada a les devastadores inundacions del 2002.

I a Polònia, un fort aiguat va inundar la capital en qüestió d'hores. Els bombers van haver de rescatar els conductors que circulaven per les carreteres d'accés a Varsòvia. I els que no van haver de ser rescatats, van passar moltes hores dins dels vehicles per culpa dels grans embussos que hi havia a l'autopista pròxima al riu Vístula.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut