Kíev

Més de 2.000 soldats marxen cap a Kíev mentre continua l'enfrontament entre presidència i govern ucraïnès

Es complica la situació a Ucraïna. Milers de soldats, teòricament sota les ordres del Ministeri de l'Interior, es dirigeixen a la capital, mentre continua obert l'enfrontament entre el president del país, el prooccidental Víktor Iúixenko, d'una banda, i el govern prorús de Víktor Ianukóvitx, de l'altra.

Actualitzat
Més de 2.000 soldats de les tropes del Ministeri de l'Interior es dirigeixen cap a Kíev per garantir l'ordre públic a la capital enmig de l'enfrontament del president, Víktor Iúixenko, amb el govern i el Parlament.

El viceministre de l'Interior, Mikhaïl Kornienko, ha confirmat que 2.050 efectius i reservistes han estat mobilitzats a la capital ucraïnesa. "És una pràctica habitual mobilitzar els reservistes per garantir l'ordre públic", ha explicat el cap de premsa de la comandància de les tropes.

Mentrestant, Iúixenko s'ha reunit, aparentment sense resultats, amb Ianukóvitx i el cap del Parlament a la seu de la secretaria de presidència amb la finalitat de trobar una sortida a la crisi.

Sense control de les tropes

El ministre de l'Interior, Vasili Tsuxko, ha afirmat que, de fet, ha perdut el control sobre les tropes, que "actuen segons la seva pròpia lògica i supervisió".

"Ens hem de tranquil·litzar, no passarà res de violent. No hi haurà cap assalt. Hi ha qui vol que hi hagi un vessament de sang, però farem tot el que puguem perquè no passi", ha subratllat.

La decisió d'enviar les tropes a Kíev l'ha presa el comandant en cap de les tropes de l'Interior, el general Aleksandr Kijtenko, que no ha fet cas de les ordres donades pel titular d'aquesta cartera.

Les tropes són lleials a Iúixenko i estan disposades a fer complir qualsevol ordre del cap de l'estat "per garantir la tranquil·litat, l'ordre i la concòrdia a Kíev", havia assegurat un portaveu de la presidència.
Anar al contingut