Budapest

Més de 2.000 refugiats es concentren a Budapest perquè els deixin anar a Alemanya

El nombre de refugiats que arriben a la capital hongaresa no para, però les autoritats els impedeixen accedir a l'estació de tren

RedaccióActualitzat

Els refugiats que hi ha a Budapest, sobretot sirians, continuen protestant perquè els deixin arribar a Alemanya. Ja són més de 2.000, i en continuen arribant. Les autoritats hongareses no els deixen agafar el tren i els mantenen fora de l'estació.

Els refugiats arriben a Budapest a raó d'un centenar cada hora. Hongria n'ha interceptat prop de 2.300 que havien entrat al país de manera il·legal, les últimes hores. A la principal estació de tren de Budapest, la inquietud i la impaciència guanyen terreny entre els centenars de sirians, també afganesos i iraquians, que esperen, acampats, que els permetin agafar el tren cap a Alemanya. Aquest matí s'han manifestat amb crits de "llibertat, llibertat" i "Alemanya, Alemanya" i s'han queixat que els estan enganyant.

A les últimes hores, les forces de seguretat han distribuït als concentrats uns impresos en hongarès perquè els firmessin, però ells s'hi han negat. Segons explica un d'ells, "la policia diu a la gent que el paper ens permet anar a Alemanya sense problemes, sense diners i en tren, però després hem descobert que és tot al contrari. El paper diu que ens volem quedar aquí. És un engany."

Mentrestant, uns 4.300 refugiats, també la majoria sirians, han desembarcat al port grec del Pireu entre aquest dimecres al matí i dimarts, procedents de l'illa de Lesbos, on s'havien concentrat. Però no tots aconsegueixen arribar sans i estalvis a terra. Almenys onze han mort ofegats aquesta matinada en intentar arribar a l'illa grega de Kos, des de la costa de Turquia, en dues barcasses. Les autoritats gregues han tornat a reclamar més ajuda de la Unió Europea per fer front al flux de persones desesperades que hi arriben sense parar.

A Viena, Àustria, la policia ha interceptat una furgoneta amb 24 refugiats afganesos, la majoria joves de 16 i 17 anys, tancats a la cambra de càrrega, amb les portes i finestres soldades. La troballa, que probablement va salvar els refugiats de morir asfixiats, es va fer la nit de dilluns a dimarts, segons informen avui els mitjans austríacs.

Els més afortunats han aconseguit arribar a Àustria i Alemanya. En els últims dies, han estat més de 3.000 a cadascun d'aquests països. I, malgrat que les autoritats -especialment a Berlín-, estan facilitant l'acolliment als refugiats, el cert és que les complicacions logístiques es comencen a fer evidents. Les autoritats adverteixen que estan al límit de les seves capacitats.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut