Londres

Més de 2.000 persones passen la nit atrapades en un tren al túnel del canal de la Mànega

Tota la nit atrapats a 75 metres sota el mar. Més de 2.000 persones han passat la nit al túnel del Canal de Mànega, després que quatre trens de la línia Eurostar s'han espatllat pel mal temps. Tot sembla indicar que els combois es van avariar per efecte del brusc canvi de temperatura entre els nivells sota zero del nord-oest de França i l'ambient més càlid de l'interior del túnel. Els afectats van sortir a última hora de la tarda de divendres del continent en direcció a Londres i en comptes de tardar dues hores i mitja n'han trigat unes dotze. Ara mateix, el túnel continua tancat i centenars de persones esperen a les estacions que es normalitzi la línia.

Actualitzat
Poc s'esperaven els més de 2.000 passatgers de quatre trens Eurostar que volien viatjar del continent al Regne Unit que el seu viatge acabaria sent interminable. Van sortir d'Europa a última hora de la tarda de divendres i no han arribat a la seva destinació fins a les set del matí, hora de Londres. En total 12 hores sota terra.

Tot sembla indicar que els trens es van avariar per l'efecte del brusc canvi de temperatura. El sud-est de les illes britàniques i el nord-oest de França han estat l'escenari en les últimes 24 hores de fortes nevades. El canvi entre els nivells sota zero en el nord-oest de França i la calor de l'interior del túnel ha estat mortal per la maquinària del tren.

El túnel continua tancat i ha deixat centenars de persones a França i a Folkestone, a l'entrada al túnel del costat anglès, sense el viatge que havien pagat. La previsió meteorològica és que el temps gèlid es mantingui i les autoritats de l'Eurostar prefereixen curar-se en salut i han suspès tots els trajectes fins diumenge. La companyia ha demanat a les persones que tinguin bitllets que posposin el viatge, ja que no s'espera que la situació es normalitzi fins d'aquí alguns dies.

La situació és especialment complicada en el costat anglès, al comtat de Kent, on la policia ha engegat una operació especial per dissoldre l'embús dels camions que hi ha a la zona. Tots estan esperant poder creuar fins a la costa francesa pel túnel o en un ferri pel canal de la Mànega. L'acumulació de vehicles s'ha vist agreujada a més pel tancament del port de Calais, en el costat francès.

"12 hores horribles"

Passar-se 12 hores atrapat en un tren no és cap experiència plaent, però pel que expliquen alguns dels 2.000 afectats, en el cas de l'Eurostat ha estat horrible. Nombrosos passatgers han explicat a la premsa britànica que van rebre molt poca informació del que estava passant, que la calor era insuportable a l'interior dels vagons i que la gent va passar gana i set.

Els passatgers asseguren que no se'ls va oferir ni aigua ni menjar, i que "va ser molt frustrant", perquè no tenien "ni idea del que estava passant". Un dels testimonis ho resumeix en una frase: "Hi havia bebès i han estat unes 12 hores horribles".
Anar al contingut