Atenes

Més de 180.000 hectàrees calcinades i 64 morts arran dels incendis que assolen Grècia des de fa sis dies

El govern grec està desbordat davant l'onada d'incendis, que no remet i que ha arribat al sisè dia consecutiu. Les escenes de desesperació dels veïns que ho han perdut tot es repeteixen a les zones castigades, i mentrestant les autoritats són incapaces de determinar qui hi ha al darrere dels focs. Ara encara hi ha almenys una seixantena de focs actius, que ja han arrasat més de 180.000 hectàrees. La xifra de víctimes mortals ha augmentat a 64, després que s'ha localitzat el cadàver d'un pastor que estava desaparegut. Tot i que la intensitat del vent ha disminuït, els focs encara afecten bona part del Peloponès i l'illa d'Eubea.

Actualitzat

Grècia continua cremant després de sis dies. Tot i els esforços dels bombers, els incendis estan fora de control i cada hora que passa apareixen nous focus. El fort vent que bufa no ajuda els equips d'emergència: cada vegada hi ha més efectius, sobretot gràcies a l'ajuda internacional, però de poc serveix perquè les flames van en augment.

Els incendis ja han cremat, de moment, 184.000 hectàrees i han causat la mort de 64 persones. Aquesta xifra, però, podria augmentar perquè hi ha diverses persones desaparegudes. També hi ha un centenar de ferits, la majoria bombers, i milers de damnificats, sobretot a la península del Peloponès, una de les zones més afectades.

Mentrestant, el govern ha de fer front a les contínues crítiques per part de l'oposició i de l'opinió pública, que els acusa de gestionar amb lentitud i ineficàcia la catàstrofe. Per calmar els ànims, l'executiu ja ha garantit un paquet d'ajudes immediates per a tots els afectats. Pel que fa als detinguts, la justícia grega ha dictat la primera sentència, de dos anys de presó, contra un dels set piròmans arrestats fins ara, tot i que de moment no se sap qui hi ha realment al darrere d'aquesta tragèdia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut