A la base militar s'entrenaven joves soldats que acabaven d'incorporar-se a l'exèrcit
Mazar-e Sharif

Més de 140 morts i desenes de ferits en l'atac a una base militar a l'Afganistan

La base atacada està situada prop de la ciutat més important del nord de l'Afganistan, Mazar-e Sharif

RedaccióActualitzat

El Ministeri de Defensa afganès ha informat d'un atac coordinat dels talibans a una base de l'exèrcit al nord del país. Els insurgents han estat més de cinc hores dins la base militar, on han abatut desenes de joves soldats.

El primer balanç de víctimes confirma més de 140 morts i desenes de ferits, però el nombre de morts podria augmentar. La base atacada està situada prop de la ciutat més important del nord de l'Afganistan, Mazar-e Sharif.

Si es confirma el nombre de víctimes mortals, aquest seria l'atac més mortífer al país contra objectius civils o militars. 

Segons fonts de l'exèrcit afganès, els atacans eren una desena de persones vestides amb uniformes reglamentaris de l'exèrcit, que han entrat a la base militar dins de camions i vehicles militars. 

Els assaltants han entrat dins la base en el moment en què s'estava fent la pregària dins la mesquita. Els soldats, que estaven desarmats dins la mesquita, no han pogut reaccionar a l'atac dels talibans. 

Diverses unitats de les forces especials afganeses han posat fi a l'atac dels talibans. Han abatut set dels deu atacants. 

Els talibans, en un comunicat, s'han atribuït l'atac com a represàlia per la recent mort de diversos líders talibans provocada per soldats de l'exèrcit.
 

 

Anar al contingut