Fòrum Universal de les Cultures

Més de 140.000 persones podran tastar al Fòrum receptes de 20 cultures o països de tot el món

Unes 141.000 persones podran tastar les receptes més exòtiques i les varietats culinàries d'unes 20 cultures o països en el programa "Cuines de la diversitat: demostracions", que es desenvoluparà a l'escenari central de Khaima ubicat a la gran plaça del recinte del Fòrum Universal de les Cultures. Més d'un centenar de professionals i aficionats de la gastronomia, des dels més reconeguts cuiners, com Ferran Adrià, Santi Santamaria i Carles Gaig, fins a desconeguts, com les dones de l'associació magrebí El Farah, participaran en aquestes exhibicions culinàries.

Actualitzat
L'objectiu d'aquesta iniciativa és plasmar la diversitat cultural amb els fogons, segons han explicat els directors del programa, Jaume von Arend i Pep Palau. Se celebraran dues sessions diàries durant les 141 jornades de l'esdeveniment internacional, per la qual cosa es preveu que unes 300.000 persones puguin seguir aquest espectacle gastronòmic si es compleixen les expectatives d'assistència, encara que només 500 persones per sessió comptaran amb un seient i, per tant, amb dret a tastar el plat cuinat. Entre els punts forts del programa, destaquen les demostracions de la gastronomia berber, del l'Àfrica negra i del Tibet, que seran de caràcter lúdic, didàctic i participatiu, o l'alimentació de subsistència, amb exemples d'àpats de Benín i Guinea Bissau. La gastronomia es presentarà com un espectacle apte per a tots els públics en el qual prevaldran l'escenografia, el guió, la conducció del presentador Jordi Estadella i la gran pantalla on es projectaran els detalls de l'actuació o els trets distintius de la cultura protagonista de cada una de les sessions, que duraran 45 minuts. Els cereals, la base de l'alimentació de bona part de la població mundial, tindran un protagonisme especial amb dues sessions sobre l'arròs i una altra sobre el blat de moro, mentre que també es plasmarà la diversitat cultural amb les diferents celebracions d'un casament en cultures molt diverses. Els responsables d'aquest programa s'han posat en contacte amb l'ONG Intermon-Oxfam per intentar aprofitar l'anomenada dels cuiners més prestigiosos i aconseguir algun tipus de finançament per projectes de desenvolupament internacional, així com més conscienciació entre la ciutadania. "Cuines de la diversitat: demostracions" compta amb el suport dels gremis de restauració, pastissers i forners de la capital catalana, i la participació de 80 àvies de Sils, dones que cada setmana preparen plats típics a casa seva amb l'objectiu de preservar l'art de les receptes casolanes. Encara que el programa no està tancat, ja estan previstes demostracions en directe sobre la cuina per a nens, els dolços àrabs, els plats de vegetals, els de peix cru, el formatge, la pasta, el picant i els gelats. Cuiners desconeguts com Yukihiko Shidara i Josep Maria Kao compartiran escenari amb mestres dels fogons com Ferran Adrià i Carme Ruscalleda.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut