Nuvolada sobre el barranc del Picarany, a Almoster, al Baix Camp (Jaume Alegre)
Nuvolada sobre el barranc del Picarany, a Almoster, al Baix Camp (Jaume Alegre)

Més de 100 sortides dels bombers per incidències relacionades amb la pluja

L'R15 està tallada entre Reus i Móra la Nova

Actualitzat

Els Bombers de la Generalitat han fet més de 100 sortides entre les tres i les set de la tarda per incidències relacionades amb la pluja. Hi ha activat el pla Inuncat i cal estar alerta davant la crescuda de rius i rieres.

 

 

 

La majoria han estat per petites inundacions de baixos i de carrers i per retirar arbres caiguts. Destaca el cas de Sant Esteve de Palautordera, on els bombers parlen d'un possible esclafit, amb 12 avisos per arbres caiguts:

 

Els serveis s'han concentrat a les comarques gironines, encara que les tempestes també han afectat bona part de les comarques de Barcelona, sobretot el Maresme. Més entrada la tarda, les tempestes han descarregat fort al Garraf i el Baix Penedès, i s'han vist carrers inundats a llocs com Vilanova i la Geltrú o Calafell. 

 

 

 

En alguns casos, les tempestes han caigut amb intensitat forta i acompanyades de calamarsa.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges a qualsevol punt del país, sobretot a partir d'aquesta nit i matinada, a la costa i prelitoral i en alguns punts de l'interior, a la meitat est del país. S'esperen xàfecs, que podran descarregar més de 40 litres en mitja hora.

Entre els registres més destacats fins ara hi ha els 97 litres per metre quadrat a Taradell, els 62 de la Panadella, el 53 de Montesquiu o els 50 d'Orís, 44 dels quals en només 30 minuts, o Teià, amb 31 litres en només 20 minuts.

 

Problemes als trens

La circulació de trens s'ha vist alterada en algunes línies.

Des de les dues del migdia tampoc circulen els trens a la línia R15 entre Reus i Móra la Nova. Tot i que no està confirmat, la causa podria ser també l'impacte d'un llamp a la catenària.

Els passatgers dels trens afectats han hagut de fer el trajecte per carretera.

Segons ha informat Adif, un llamp ha caigut a la catenària i ha provocat un petit incendi a la zona del Vendrell. Això ha deixat fora de servei el tram de la línia R4 entre Sant Vicenç de Calders i Sant Sadurní d'Anoia.

 

A les comarques de Girona, els trens van per només una via entre Girona i Maçanet de la Selva, per una incidència que hi ha hagut a Riudellots.

A l'aeroport del Prat, s'han registrat alguns retards.

ARXIVAT A:
Medi ambientMobilitat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut