Un grup de parats fan cua en una oficina d'ocupació. (Foto: Reuters)
Un grup de parats fan cua en una oficina d'ocupació. (Foto: Reuters)
Barcelona

Més de 100.000 parats catalans no reben cap prestació, un 32,1% més que fa un any

Almenys 103.523 aturats catalans no cobraven cap tipus de prestació a finals de l'any passat, xifra que representa un 18,4% del conjunt de persones sense feina, segons un informe de CCOO. El sindicat afegeix que la població aturada sense cap tipus de cobertura econòmica s'ha incrementat un 32,1% en un any.

Actualitzat
L'informe de Comissions Obreres analitza la situació de l'atur a Catalunya a finals del 2010, i destaca que per primera vegada s'ha reduït el nombre de persones beneficiàries de prestacions contributives, però no perquè s'hagi reduït el nombre d'aturats, sinó perquè moltes han exhaurit la durada màxima d'aquestes ajudes.

Respecte el 2009, l'atur s'ha incrementat un 15,8% a la demarcació de Lleida, un 13,7% a Tarragona, un 12,9% a Girona i un 10,9% a Barcelona, amb un increment mitjà a tot Catalunya de  l'11,6%.

Per comarques, la taxa absoluta més alta d'atur és el Baix Penedès, i la més baixa l'Alta Ribagorça. Pel que fa a l'evolució respecte al 2009, el Pla d'Urgell és la que ha registrat el pitjor increment. El Pla de l'Estany ha estat l'única que ha aconseguit reduir la taxa de desocupació, i ho ha fet un 14,8%.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut