1.800 autocars es desplacen cap a Barcelona
1.800 autocars es desplacen cap a Barcelona
11-S

Més de 1.800 autocars fan cap a Barcelona per la Diada

A les Terres de l'Ebre s'esgoten els autocars i a la demarcació de Lleida contracten 40 vehicles més que l'any passat.

Actualitzat

Hi ha almenys 1.800 autocars confirmats per portar a Barcelona milers de persones per assistir a la manifestació de l'11S.

Durant el matí i el migdia han arribat a la ciutat des de les diferents comarques catalanes. La xifra no es pot concretar, ja que molts vehicles han estat contractats per les assemblees territorials de l'ANC, però hi ha casos en què són els particulars que organitzen el transport.

A l'Ebre s'esgoten els autocars

Els autobusos s'han esgotat a les comarques de l'Ebre, on s'han organitzat una seixantena de vehicles. Des de Tortosa, han sortit tretze autobusos totalment plens.

Divendres, davant de l'allau d'inscripcions de darrera hora, van demanar dos vehicles més, però l'empresa de transports Hife ja els havia esgotat. Puntuals, a un quart d'onze del matí, han sortit els primers vehicles des de l'estació d'autobusos de Tortosa, plens d'estelades, samarretes reivindicatives de la manifestació d'aquest 2017 i convençuts que l'1 d'octubre es votarà.

A Lleida, els més matiners

Unes 1.200 persones han sortit cap a 2/4 de 10 de la ciutat de Lleida en 19 autocars organitzats per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Han sortit des del Camp d'Esports de la ciutat, carregats amb senyeres, estelades i vestits amb la samarreta groga oficial i convençuts que aquesta és una Diada emocionant i que, tot i la por que volen imposar des de Madrid, no perden l'esperança ni la capacitat de lluitar de manera pacífica pels drets de Catalunya i el dret a decidir dels catalans.

L'assemblea territorial de l'ANC calcula que, en total, sortiran cap a Barcelona uns 150 autocars de tota la demarcació, una quarantena més que els organitzats en altres mobilitzacions.

Des de les comarques gironines, uns 300 autocars portaran fins a Barcelona 16.000 persones. I des de les comarques de Tarragona són un total de 310 vehicles que transporten un total de 17.000 participants a la manifestació de la Diada. Una quarantena ho fan des de la ciutat de Tarragona.

Objectiu, Barcelona

Un cop a Barcelona els autocars podran aparcar al carril dret dels carrers pròxims a la manifestació. Des d'aquest punt totes les persones que hi vagin arribant podran anar situant-se al tram que els correspon a la manifestació o moure's pels recorreguts tradicionals de la Diada. Els punts més concorreguts son el fossar de les Moreres, el monument de Rafael de Casanova, el Born o la visita per la jornada de portes obertes al Parlament de Catalunya o el Palau de la Generalitat. Un altre punt de trobada és l'Arc de Triomf, on els darrers anys s'organitza un espai de parades i lleure i, a la nit, és l'escenari del tradicional concert.

Anar al contingut