Mobilitzacions contra la sentència de La Manada (EFE)
Mobilitzacions contra la sentència de La Manada (EFE)
Pamplona

Més d'un milió de persones firmen per inhabilitar el tribunal de La Manada

RedaccióActualitzat

Poc després de fer-se pública la sentència de La Manada i de saber-se que es condemnava els cinc joves sevillans per abús sexual continuat i no pas per violació, es va obrir una petició a change.org demanant la inhabilitació dels magistrats de l'Audiència Provincial de Navarra. Una petició feta per la gallega Alba Mariño que ja suma més d'un milió de firmes en tan sols un dia.

"Ja que el tribunal encarregat de dictar la sentència en el judici de La Manada considera que no hi va haver violència ni intimidació en aquest cas, demano la inhabilitació dels magistrats que el formen."

La denunciant justifica la petició:

"En un país en què tenim un problema de violència masclista tan greu, no ens podem permetre jutges i magistrats que considerin que perquè existeixi agressió sexual no n'hi ha prou que 5 homes agredeixin una jove indefensa i en estat d'embriaguesa a la qual, posteriorment, van abandonar i van robar el telèfon perquè no pogués ser auxiliada."

Pels magistrats de l'Audiència de Navarra, no hi va haver violació en grup a una noia de 18 anys als Sanfermines del 2016, sinó abús sexual continuat. Per això, el tribunal ha condemnat a 9 anys de presó José Ángel Prenda, Ángel Boza, Antonio Manuel Guerrero Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo i Jesús Escudero, i els ha absolt dels delictes d'agressió sexual, contra la intimitat i de robatori amb intimidació dels quals havien estat acusats.

 

Notícia relacionada: Per què abús sexual i no violació? La violència, clau en la sentència de La Manada

 

En l'agressió sexual, a diferència dels abusos, el Codi Penal estableix que hi ha d'haver hagut "ús de violència i intimidació". El tribunal ho va rebutjar.

 

 

El tribunal també els ha imposat cinc anys de llibertat vigilada, un cop complerta la pena de presó, i els prohibeix acostar-se a la denunciant a una distància inferior als 500 metres, així com comunicar-s'hi per qualsevol mitjà durant 15 anys.

ARXIVAT A:
La ManadaAgressió sexual
Anar al contingut