Desenes de passatgers fent cua per arribar al control de seguretat de la T1, aquest dijous
Desenes de passatgers fent cua per arribar al control de seguretat de la T1, aquest dijous
El Prat de Llobregat

Més cues que mai al control de seguretat de l'aeroport del Prat

A banda de les cues dels últims dies, aquest dijous també n'hi ha hagut per accedir als vols regionals, al pont aeri i al carril ràpid

RedaccióActualitzat

Les cues que des de dilluns hi ha al control de seguretat de l'aeroport del Prat, pel conflicte laboral a l'Empresa Eulen Seguridad, que gestiona el servei, s'han agreujat aquest dijous.

Entre les 5.30 i les 6.30, el temps d'espera per passar el control a la T1 ha estat de fins a 60 minuts, segons Aena. Segons alguns passatgers, però, s'ha allargat fins a les dues hores. Al voltant de les deu del matí, la cua vorejava tot l'ample de la terminal, d'extrem a extrem.

 

Aquest matí també s'ha col·lapsat el control dels vols regionals i del pont aeri, amb esperes de 45 minuts, i el carril ràpid, específic per als qui volen amb nens o persones amb problemes de mobilitat.

Per evitar el caos que hi va haver aquest dimecres, quan les cues van desbordar la zona central de la terminal, Aena ha instal·lat nous trams de cinta per ordenar els passatgers. També s'han destinat 8 auxiliars informatius a la T1 i 3 a la T2. 

Els treballadors, que neguen la vaga de zel, atribueixen els problemes a l'escassetat de personal i a la falta de formació dels contractats. A més, asseguren que fan jornades de fins a 16 hores. Si el conflicte laboral no se soluciona, els treballadors amenacen amb una vaga parcial indefinida a partir del 4 d'agost.

Aquest divendres, Eulen i la plantilla es tornaran a reunir amb la mediació de la Generalitat, si bé el comitè de vaga ja ha avisat que no negociarà si Aena, a qui creuen responsable en última instància perquè és qui licita el servei, no s'asseu a la taula. Aena, però, ja ha anunciat que no hi anirà, en tractar-se d'una negociació d'una empresa externa.

El conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, ha exigit una "solució urgent" a Aena per al "conflicte laboral" que hi ha a l'aeroport del Prat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut