Més altes pressions i més núvols al litoral

Més altes pressions i més possibilitats de plugims. No és contradictori ni incompatible i, de vegades, darrere de l'anticicló s'amaga una pertorbació. Dia amb més núvols al litoral i més sol a l'interior. Temperatures més curtes.

Actualitzat

El temps de Catalunya mira cap a dos costats: a Europa i al Mediterrani. A Europa, per l'anticicló ancorat sobre les Illes Britàniques i que permet que tinguem pressions atmosfèriques superiors als 1.028 hPa. I al Mediterrani, per una bossa d'aire fred a uns 5.500 metres amagada al sud de les Balears entre les altes pressions.

El temps, al compàs del vent. L'estabilitat al nord del Mediterrani permetrà que l'aire es carregui d'humitat. Alhora, els vents de l'anticicló empenyeran aquest aire cap a la costa mediterrània peninsular. Les pluges cauran sobre el País Valencià i, en canvi, a Catalunya arribaran més d'esquitllada.

Matí amb sol a l'interior i núvols a la costa. Bufarà el vent de gregal, amb alguns cops moderats a la costa central. Les temperatures matinals es mantindran sense canvis. Cap al migdia els núvols s'endinsaran cap a les comarques del prelitoral i taparan les comarques tarragonines; no es descartarà alguna feble precipitació.

A la tarda, persistiran els núvols baixos a la costa i al prelitoral, amb possibilitat d'algun plugim. A totes les comarques de l'interior lluirà el sol, amb alguns núvols testimonials. Les temperatures diürnes baixaran lleugerament, sobretot al litoral i prelitoral. Els valors més elevats del dia es donaran a les comarques de l'interior, i es mouran a l'entorn dels 18 ºC.

I per als pròxims dies...

Els vents humits del Mediterrani continuaran incidint amb precipitacions sobre el País Valencià, dijous. Catalunya, situada una mica al marge d'aquesta situació, tindrà les nuvolades més compactes a les Terres de l'Ebre. A partir de divendres tornarà el sol i l'estabilitat total.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut