Addis Abeba

Més 100 persones han mort arran de les inundacions que afecten l'est d'Etiòpia

A Etiòpia, més d'un centenar de persones han mort a causa de les inundacions que afecten la zona est del país. El desbordament del riu Dechatu, situat a 500 quilòmetres de la capital, Addis Abeba, ha estat devastador. La fúria de l'aigua ha destruït cases i poblats i ha arrasat collites senceres. Els equips de rescat intenten trobar supervivents, però es tem que a mesura que avanci la recerca la xifra de morts continuï augmentant.

Actualitzat

Les inundacions que afecten la zona est d'Etiòpia han provocat més d'un centenar de morts i desenes de ferits. Amb tot, la xifra de víctimes mortals encara no està clara, tot i que oscil·la entre els 100 i els 130, es tem que podria augmentar a mesura que avancin les labors de rescat.

La catàstrofe va passar la matinada de dissabte a diumenge, quan el riu Dechatu es va desbordar sobre la regió de Dire Dawa, a un miler de quilòmetres d'Addis Abeba. Els equips de rescat continuen la recerca de supervivents en les inundacions, que han destruït centenars de cases i poblats, han matat nombrosos animals i ha arrasat collites senceres de moltes famílies.

La principal temporada de pluges es registra cada any a Etiòipa des de mitjans de juny fins a setembre. La segueix l'estació de sequeres que, a vegades, com l'any passat, poden provocar fortes precipitacions entre febrer i maig, tot i que acostuma a passar molt esporàdicament. El 26 d'abril de 2005, un total de 83 persones van morir i milers d'etiopians van haver d'abandonar casa seva arran de les fortes pluges a Ogaden, al sud est del país.

D'altra banda, les pluges també estan fent estralls a la Xina. La tempesta tropical ha fet 77 morts a la província de Guangdong. Les pèrdues econòmiques que s'han calculat fins ara s'eleven gairebé als 670 milions de dòlars.

Anar al contingut