Meryl Streep critica en la gala dels Globus d'Or l'"instint d'humiliar" de Trump

Sense anomenar-lo en cap moment, l'actriu ha acusat el president dels EUA de fer servir la seva posició per intimidar i també d'incitar a la manca de respecte i a la violència

RedaccióActualitzat

Meryl Streep ha aprofitat la gala d'entrega dels Globus d'Or per llançar una crítica contundent a la manera de fer política del president electe dels Estats Units, Donald Trump. L'actriu, que ha rebut el premi honorífic Cecil B. DeMille per la seva carrera, ha començat el discurs agraint-lo a la premsa estrangera de Hollywood, que atorga aquests premis, i ha destacat la condició d'estrangers de molts dels artistes presents.

"Tots els que som en aquesta sala pertanyem als sectors més vilipendiats de la societat americana en aquests moments. Penseu-hi: Hollywood, els estrangers i la premsa. Però què és Hollywood, de fet? És només un munt de gent d'altres llocs."

Meryl Streep ha fet un repàs a les vides de molts dels presents a la gala per explicar d'on són originaris i on s'han educat, en escoles públiques de zones pobres, i ha conclòs:

"Així que Hollywood està ple d''outsiders' i d'estrangers. Si els fem fora, només es podrà veure futbol i arts marcials, que no són arts."

 

Després d'aquesta introducció, i sense anomenar-lo en cap moment, Streep ha recordat com Trump, durant la campanya electoral, va humiliar un periodista discapacitat escarnint-lo públicament. L'actriu ha dit que "aquesta actuació va ser eficaç" perquè "va fer riure els destinataris previstos", però a ella li va "trencar el cor" perquè el periodista no tenia cap possibilitat de defensar-se:

"Aquest instint d'humiliar, quan algú poderós el converteix en un model a seguir, es filtra en la vida de tothom, perquè, d'alguna manera, dona permís a l'altra gent per fer el mateix. La manca de respecte convida a la manca de respecte. La violència incita a la violència. Quan els poderosos utilitzen la seva posició per intimidar els altres, tots hi perdem."

Meryl Streep ha acabat el seu discurs demanant a la premsa que exigeixi responsabilitat a les persones que tenen el poder, ja que per això -ha dit-, els fundadors dels Estats Units van donar tanta importància a la llibertat de premsa, i ha vaticinat que la premsa necessitarà el suport dels ciutadans per poder complir la seva missió a partir d'ara. 

Meryl Streep es va significar contra Donald Trump durant la campanya de les eleccions presidencials, quan el va imitar per donar suport a Hillary Clinton.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut