Berlín

Merkel va parlar amb Rajoy per traslladar-li el seu suport a la unitat d'Espanya

Merkel també ha parlat amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker

Actualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va parlar per telèfon amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre la situació a Catalunya. En la trucada, que es va produir aquest dissabte, Merkel va traslladar a Rajoy el suport del govern alemany a la unitat d'Espanya. El portaveu de l'executiu alemany, Stefan Seibert, ha confirmat a TV3 i Catalunya Ràdio que la cancellera va parlar dissabte amb Juncker i Rajoy.

 

 

Seibert ha explicat, en una roda de premsa ordinària, que la trucada de la cancellera alemanya es va fer per buscar "possibles vies" de "diàleg" a Catalunya i que Rajoy i Merkel van "discutir possibles vies per enfortir el diàleg intern a Espanya en el marc de la Constitució". El portaveu del alemany també ha aclarit que la cancellera va "ratificar el seu suport a la unitat d'Espanya".

Fonts del govern espanyol també han confirmat la trucada, remarcant que Rajoy va explicar a la cancellera alemanya quina és la situació política actual a Catalunya, i que Merkel "va expressar el seu suport" al president del govern espanyol

Es dóna la circumstància que el mateix dissabte Merkel va fer una altra trucada per parlar de la situació a Espanya arran del desafiament sobiranista. Va ser al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

La cancellera alemanya s'ha de reunir demà passat amb un altre dirigent de la Unió Europea, el president del Consell Europeu, Donald Tusk. És una reunió informal prèvia al Consell Europeu que s'ha de fer aquest mes a Brussel·les. Merkel i Tusk tenen previst parlar sobre "temes de política europea", però el portaveu del govern alemany no ha volgut precisar si la qüestió catalana també serà sobre la taula.

 

Encara a Alemanya, el president del país, Frank-Walter Steinmeier, exministre d'afers exteriors de Merkel, també ha parlat de Catalunya. Ho ha fet des de Roma, on s'ha entrevistat amb el papa Francesc. Steinmeier, ha dit que "els sentiments i els posicionaments" de la gent "no són secundaris" i que "des del Regne Unit, passant per Catalunya, fins a Polònia i Grècia, cal prendre seriosament els sentiments de la gent".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut