Merkel saluda després de ser reelegida líder de la CDU (EFE)
Merkel saluda després de ser reelegida líder de la CDU (EFE)
Essen

Merkel, reelegida presidenta de la CDU amb el 89,5% dels vots

Abans de la votació, la cancellera s'ha dirigit als militants del partit per demanar-los suport i unitat de cara a una campanya que "no serà fàcil"

Actualitzat

La Unió Cristiano-Demòcrata (UCD) ha reelegit la cancellera alemanya, Angela Merkel, com la líder del partit amb el 89,5% dels vots. En el congrés federal que celebra la formació a Essen de cara a preparar la campanya de les generals de 2017, Merkel ha estat ratificada com a presidenta del partit, dues setmanes després d'haver anunciat que optarà a un quart mandat com a cancellera.

Abans de la votació, Merkel s'ha dirigit als militants de la CDU per demanar-los suport i unitat de cara a una campanya que "no serà fàcil". La qüestió central del congrés ha estat l'acollida de refugiats: des de principis de 2015, Alemanya ha rebut 1,3 milions de sol·licitants d'asil. La cancellera ha admès que no tots els refugiats que han arribat al país podran quedar-s'hi, però ha garantit que cada una de les sol·licituds s'avaluarà individualment per determinar si els assisteix el dret a quedar-se.

Anar al contingut