Angela Merkel i Ivanka Trump, sopant aquest dimarts a Berlín (Reuters)
Angela Merkel i Ivanka Trump, sopant aquest dimarts a Berlín (Reuters)
Berlín

Escridassen Ivanka Trump quan presenta el seu pare com un defensor de les dones

La filla de Donald Trump participa en el W-20, la cimera de dones del G-20, juntament amb Angela Merkel i Christine Lagarde. S'hi analitza l'accés de la dona al mercat laboral i els seus recursos econòmics, el seu paper com a empresàries i el repte de la digitalització.

RedaccióActualitzat

Aquests dies se celebra a Berlin el W-20, la cimera de dones del G-20, que ha reunit la cancellera Angela Merkel; la filla del president dels Estats Units, Ivanka Trump; la directora general del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, i la reina Màxima d'Holanda, entre d'altres.

La intervenció més seguida ha estat la de la filla del president dels EUA, en el seu primer viatge a l'estranger com a assessora de Donald Trump. Ivanka ha sortit en defensa del seu pare, fortament criticat pels seus comentaris sobre les dones.

"Milers de dones que han treballat amb i per al meu pare durant dècades quan estava en el sector privat són testimoni de la seva sòlida convicció en el potencial de les dones i en la seva capacitat de fer la feina tan bé com els homes."

Mentre pronunciava aquestes paraules, però, des del públic s'ha sentit alguna esbroncada.

Una cimera per promoure el poder econòmic femení

Organitzat pel Consell de Dones Alemanyes, que agrupa una cinquantena d'organitzacions, i la Federació Alemanya d'Empresàries, hi participen 100 representants dels països més industrialitzats i emergents, l'anomenat G-20, així com organitzacions internacionals.

Les principals qüestions que s'hi analitzen són l'accés de la dona al mercat laboral i els seus recursos econòmics, el seu paper com a empresàries i el repte que suposa la digitalització per a les dones.

 

El seu objectiu és promoure el poder econòmic de les dones com a part integral del G-20. Així ho destaca l'organització en la seva pàgina web:

"El poder econòmic de les dones és fonamental per a un món pròsper i essencial per al creixement econòmic, les economies estables i el desenvolupament social".

Abans del W-20, la ministra alemanya d'Economia, la socialdemòcrata Brigitte Zypries, ha lamentat l'escassa presència femenina en l'àmbit econòmic. En el diari econòmic "Handelsblatt", Zypries ha assegurat que la "progressió" per solucionar el dèficit actual de dones en els càrrecs directius avança "amb dificultats".

Angela Merkel i Ivanka Trump ja es van trobar en la primera visita de la cancellera a Washington amb Donald Trump al capdavant.

Anar al contingut