Berlín

Merkel i Sarkozy defensen la necessitat d'una política d'immigració comuna

Trobada a Berlín entre la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy. Els dos mandataris s'han compromès a treballar conjuntament per controlar els fluxos migratoris, lluitar contra la immigració il·legal i definir una política d'immigració comuna en el marc de la UE. Merkel i Sarkozy han apuntat també la possibilitat de noves sancions contra l'Iran pel seu programa nuclear.

Actualitzat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president francès, Nicolas Sarkozy, s'han reunit avui a Berlín per passar revista a les relacions bilaterals i repassar l'agenda comunitària. Un dels temes que han centrat la cimera germanofrancesa ha estat la immigració. Tant és així que aquest matí Merkel i Sarkozy han participat en un debat sobre el tema amb alumnes d'un institut de la capital alemanya.

En aquest debat, Sarkozy ha dit que el principal adversari de la integració és la immigració clandestina i que aquells que diuen que Alemanya i França poden acollir tothom seran "els responsables de la fallida de la integració". Segons el president francès, "nosaltres volem acollir dignament molta gent, els volem donar un allotjament i una feina, però també diem que no podem acollit tothom".

Relació de confiança

Nicolas Sarkozy ha tornat a insistir sobre la necessitat que els immigrants respectin les lleis i els valors dels país d'acollida, mentre que Angela Merkel ha reiterar la necessitat que els immigrants aprenguin la llengua del país on han anat a viure. "Crec que la llengua és la clau de tot. Aquell que no parla llengua no se'n podrà sortir", ha dit Merkel.

França i Alemanya tenen una part importat de la seva població d'origen immigrant. Sarkozy vol fer de la definició d'una política europea d'immigració una de les prioritats de la presidència francesa de la UE, el segon trimestre del 2008.

Anar al contingut