Hollande i Merkel en la compareixença informativa de la nit passada a Berlín (EFE)
Hollande i Merkel en la compareixença informativa de la nit passada a Berlín (EFE)
Berlín

Merkel i Hollande exigeixen a Putin que deixi de cometre crims de guerra a Alep

El president rus es mostra disposat a prolongar la treva que entra en vigor aquest matí, que en principi ha de durar només onze hores

Actualitzat

Dures crítiques de François Hollande i Angela Merkel a Rússia pel seu paper a Síria després de la cimera que han fet a Berlín amb Vladímir Putin. Hollande i Merkel asseguren que no descarten sancions cap a Moscou. Tots dos han exigit a Putin que aturi els bombardejos a Alep, que han qualificat de crims de guerra.

La cancellera alemanya culpa Rússia de la situació desesperada que hi ha a Alep:

"Ens seguirem concentrant a ajudar la gent d'Alep i hem d'insistir a deixar molt clar que Rússia té una gran responsabilitat. Una responsabilitat que va més enllà dels bombardejos dels darrers dies."

François Hollande s'ha manifestat en el mateix sentit:

"La qüestió principal és que la població d'Alep, o almenys els districtes més afectats, no poden continuar vivint en aquestes condicions, que són insuportables."

Vladímir Putin, mentrestant, s'ha limitat a dir que està disposat a allargar la treva en aquesta ciutat siriana, que ha permès aturar els bombardejos les darreres hores. En principi, aquest alto el foc, que ha començat aquest matí, ha de durar només onze hores perquè l'ajuda humanitària pugui arribar als habitants.

Anar al contingut