Merkel brindant durant l'acte de campanya a Munic (Reuters)
Merkel brindant durant l'acte de campanya a Munic (Reuters)
Berlín

Merkel descarta els Estats Units: "Els europeus tenim el destí a les nostres mans"

La cancellera alemanya adverteix que s'han acabat els temps en què Europa podia comptar amb els Estats Units

RedaccióActualitzat

Angela Merkel avisa que s'ha acabat l'època en què els europeus podien confiar en els seus aliats. La cancellera alemanya ho ha assegurat en un míting a Munic després de les cimeres del G7 i l'OTAN dels últims dies en les quals ha constatat, diu, que ja no es pot confiar, com s'ha fet fins ara, en els Estats Units i en el Regne Unit.

Durant un acte de campanya de la Unió Cristianodemòcrata (CSU), Merkel ha defensat reforçar la unitat dels països europeus, amb l'eix central francoalemany, per afrontar els reptes del futur:

"Això és el que he experimentat els últims dies. Per això només puc dir que els europeus tenim el destí a les nostres mans. Naturalment, com a amics dels Estats Units i del Regne Unit, i, com a bons veïns, quan sigui possible també amb altres països, incloent-hi Rússia. Però hem de saber que hem de lluitar sols pel nostre futur, pel nostre destí com a europeus, i és el que vull fer amb vosaltres."

Tot plegat després que el president dels Estats Units, Donald Trump, rebutgés sumar-se a l'acord del G7 per lluitar contra el canvi climàtic, i també es negués a donar suport a una defensa conjunta en el marc de l'OTAN.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut